144 de ani de Emil Racovita

Emil Racovita este un savant, explorator si biolog roman. Totodata este considerat fondatorul biospeologiei (studiul faunei din subteran – pesteri si panze freatice de apa).

Incepe de al 25 de ani sa aiba succes in domeniu, fiind ales memrbu al Societatii zoologice din Franta. Ajunge astefel sa aprticipe la expeditia Antarctica belgiana (1897-1899), unde descopera o stramtoare ce mai tarziu primeste numele navei lor – Belgica, si cateva insule. Materialul strans in cadrul acestei expeditii s-a concretizat in exact 60 de volume ce a avut cel mai mare aport la cercetarile stiintifice de pana atunci. Savantul a fost interesat in special de balene, pinguini si alte pasari antarctice.

Incepe sa studieze fauna pesterilor in 1920, an in care infiinteaza si primul Institut Speologic din lume. In timpul expeditiei din Antartica a studiat foarte mult viata imenselor mamifere actvatice si a pinguinilor. Este in istoria stiintei , intiparit ca descoperitorul balenei cu cioc.

Echipa InOras.ro este mandra ca au fost asa romani si spera ca daca au fost romani valorosi pana acum, mai sunt si vom mai fi! 

Search

septembrie, 2024