Primul masterclass din Romania sustinut de un Master of Wine

Premiera absoluta la Festivalul PROVINO de la Iasi – Primul masterclass sustinut de un Master of Wine in Romania va avea loc pe 7 decembrie, la Iasi, in cadrul Festivalului PROVINO – Vin, Arta, Gastronomie organizat de Abplus Events. Frank Smulders Master of Wine, wine-director al luxosului Hotel “Palais Coburg” din Viena va oferi pasionatilor de vin din Romania ocazia de a descoperi unele dintre cele mai bune vinuri ale lumii intr-o atmosfera relaxanta si instructiva in acelasi timp.

 O incursiune inedita in lumea vinurilor spaniole, cu Frank Smulders MASTER of WINE

 Comunitatile de profesionisti si iubitori ai vinului din intreaga tara au o ocazie unica de a participa la primul masterclass de vin din Romania sustinut de un Master of Wine, in cadrul Festivalului PROVINO – Vin, Arta, Gastronomie organizat la Iasi in perioada 6 – 9 decembrie. Invitatul special al editiei 2012 a PROVINO Iasi este Frank Smulders, MW originar din Olanda, o autoritate internationala in lumea vinului, actualmente wine-director al Pühringer Group (Austria/Elvetia) si responsabil pentru toate activitatile legate de vin in hotelurile “Hertenstein”,  “Park Hotel Vitznau” si “Palais Coburg” din Vienna. Acestea doua din urma detin impreuna cea mai importanta colectie de vinuri din lume.

 Venit pentru prima data in Romania, Frank Smulders MW se va intalni la Iasi cu specialistii si antreprenorii din industria vitivinicola si reprezentantii segmentului HoReCa si iubitori ai vinului in cadrul masterclassului programat pe 7 decembrie, in intervalul orar 11.30 – 14.00. MW va ghida participantii intr-o calatorie a simturilor si emotiilor iar acestia vor descoperi complexitatea si prospetimea vinurilor spaniole prin intermediul unei degustari.

 In cadrul Festivalului PROVINO de la Iasi, Frank Smulders MW, un cunoscator desavarsit al  vinurilor spaniole, va transmite cursantilor cunostintele sale despre istoria si regiunile viticole ale Spaniei. in cadrul evenimentului, participantii vor descoperi formidabila varietate a vinurilor de calitate spaniole, selectia vinurilor pentru degustare realizata de master of wine-ul invitat fiind definita de acesta ca una “perfecta”.

 “Spania, ca si producator de vin, este o tara care a trecut printr-o revolutie in ultimii 20 de ani. Calitatea vinurilor s-a imbunatatit dramatic, tipurile de vin s-au schimbat, noi regiuni au crescut, noi producatori s-au evidentiat. Am lucrat intens in aceasta fascinanta tara producatoare de vin, inca de la inceputul acestei revolutii si am fost consultant pentru multe proiecte importante  de-a lungul anilor. Voi explica in cadrul masterclassului ce s-a intamplat in Spania (in materie de vinuri -n.r.) si de ce s-a intamplat asa iar explicatiile mele vor fi sustinute de o degustare a catorva vinuri reprezentative care au fost in fruntea revolutiei din Spania”, a declarat Frank Smulders MW.

Cu o activitate intensa care s-a derulat pe durata a 15 ani in regiunile viticole Rioja, Ribera del Duero si Priorat, Frank Smulders MW si-a construit reputatia de personalitate activa in promovarea vinurilor spaniole in intreaga lume, acesta reprezentand producatorii de vin spanioli pe piata europeana. Frank Smulders a obtinut titlul de “Master of Wine” in 1992, acesta fiind una dintre cele mai inalte calificari care poate fi obtinuta de un specialist in vin, in urma unei serii riguroase de examene, inclusiv degustari in orb si o disertatie sustinuta la “Institute of Masters of Wine” din Londra. Comunitatea internationala din care face parte numara in prezent 297 de membri, acestia avand calitatea de promotori ai excelentei, implicarii si invatarii in toate sectoarele comunitatii globale a vinului.

 

Evenimentele Festivalului de Vin, Arta, Gastronomie de la Iasi promoveaza cultura vinului si un consum echilibrat, in cunostinta de cauza, in programul evenimentului fiind cuprinse, alaturi de masterclassul sustinut de Frank Smulders MW, o “scoala a Vinului” condusa de profesionisti din industria vitivinicola si industria ospitalitatii, opt seminarii tematice, de tip “tutored tastings”, un “Imperial Brunch” pe tema vinurilor efervescente si o serie de degustari asistate de specialisti. Degustarile se vor derula pe intreaga durata a festivalului in Expozitia PROVINO care reuneste producatori din industria vinului, industria conexa si gastronomie din intreaga tara. Amfitrionii profesionisti si serile de socializare intr-un cadru rafinat, cu muzica buna si o expozitie de arta, sunt doar cateva dintre reperele care recomanda Festivalul PROVINO ca fiind cea mai buna alternativa de petrecere a timpului liber la Iasi, in perioada 6 – 9 decembrie.

Search

decembrie, 2024