Antreprenoriada, doi ani de activitati

Joi, 25 octombrie a.c., a avut loc la Grand Hotel Traian conferinta de presa Antreprenoriada, menita sa aduca in fata auditoriului scopul si etapele programului, obiectivele realizate in cadrul proiectului.

Antreprenoriada reprezinta un ansamblu de traininguri pentru lansare si dezvoltare in afaceri. In cei doi ani de functionare a programului, in noua orase au fost realizate noua conferinte in antreprenoriat si management, 18 module de training, peste 135 de proiecte antreprenoriale promitatoare, peste 90 de afaceri deja existente pregatite pentru dezvoltare. “Antreprenoriatul este una din putinele optiuni din care se poate trai in Romania. In urma acestui proiect, feedback-ul din partea participantilor a fost foarte bun spre excellent.”, a declarat Adrian Rindasu, Antreprenor-Partener EDUROM.

Proiectul a fost derulat in perioada 1.07.2010- 31.10.2012 si organizat de SC EDUROM SRL si SC Relians Corp SRL prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 pentru a sprijini la nivel national antreprenoriatul si managementul. Proiectul s-a adresat persoanelor cu statut de angajat, unele dintre acestea cu functie de conducere, care isi doresc sa devina antreprenori sau sa dezvolte afacerea din care fac parte. “Un astfel de proiect are un impact in ceea ce priveste o afacere. In doi ani am dat 800 000 de euro catre stat, avem luate patru credite de la banci, dar noi vrem sa ducem acest proiect pana la capat.”, a spus Razvan Mitocariu, Antreprenor-Partener EDUROM- Business Partner DEDEMAN.

Antreprenoriada- training de lansare si dezvoltare in afaceri a cntribuit la satisfacerea nevoii de educatie antreprenoriala in Romania si de deschidere de noi afaceri.Pe parcursul a 28 de luni de implementare, proiectul a fost prezent in Iasi, Bacau, Suceava, Bucuresti, Ploiesti, Piatra Neamt, Brasov, Galati si Constanta. “Iasul a inceput sa se dezvolte in servicii si asta va pune accent pe educatie. Trebuie sa investim foarte mult in educatie.”, a adaugat Razvan Mitocariu.

Cel mai bun exemplu de initiere a unei afaceri a fost dat de cei doi prichindei, Dragos si Petra, care au vandut produse hand-made facute chiar de ei, inainte, in timpul si dupa conferinta de presa. Gama era foarte variata, de la bratarile Prieteniei pana la pusculite cu paste pictate, toate in Magazinul Copiilor Isteti.

Fondata in 2002, EDUROM ofera pe piata din Romania servicii specializate in domeniul Resurselor Umane. SC Relians Corp SRL are o experienta de peste 12 ani in managementul proiectelor, cele peste 300 de proiecte finantate si varietatea domeniilor de investitii abordate sustin expertiza Relians in managementul proiectelor complexe.

Search

septembrie, 2024