iPhone 5 a fost lansat oficial. Afla cu ce vine nou!

Compania Apple a lasat oficial telefonul iPhone 5 intr-un eveniment ce a avut loc pe 11 septembrie. Ca sunteti sau nu fani ai “marului”, trebuie sa stiti cu ce noutati vine smartphone-ul. Sa incepem…

Mai intai de toate trebuie sa stiti ca noul iPhone arata la fel ca in pozele “scapate” pe internet cu cateva sapatamani inainte de lansare: cu o carcasa de aluminiu si ecran de sticla, telefonul se recomanda a fi cel mai subtire smartphone din lume (cu 18% mai subtire decat 4s-ul), fiind totodata mai usor decat precursorul său cu 20%.

Noul ecran “retina” 16:9 de 4 inchi panoramic, cu o rezolutie de 1136×640, prezinta un display ce foloseste o noua tehnologie cu senzorul touchscreen integrat (din nou, o premiera pe piata smartphone-urilor).

Procesorul A6 se lauda a fi de doua ori mai performant decat cel precedent. Mai exact, paginile web sunt incarcate de 2.1 ori mai repede.

Camera este upgradata la 8 megapixeli (3268×2488) si permite realizarea de fotografii la o calitate superioara chiar si in conditii de luminozitate redusa. Captura de imagine este cu 40% mai rapida iar un nou element ce il prezinta camera este “Panorama”, acoperind un unghi de 240 de grade intr-o singura poza. Nici camera din fata nu se lasa mai prejos, fiind de 720p si avand, asemenea camerei principale, “Face detection”.

Bateria asigura 8 ore de convorbire in retelele 3G, 8 ore de navigare in retelele 4G LTE, o noua tehnlogie adoptata de Apple, 10 ore de navigare WiFi, 10 ore de redare video, 40 de ore de redare audio sau 225 de ore in standby.

Pretul de pornire al noului iPhone 5 este de 199$ (cu un abonament pe 2 ani). Acesta va fi disponibil, atat in varianta pe negru cat si pe alb, incepand cu 21 septembrie. Ceva pareri? 🙂

Search

septembrie, 2024