25 de ani de Catalina Ponor

Gimnasta Catalina Ponor, ce a reprezentat Romania la Olimpiada de la Atena din 2004 si Olimpiada de la Londra din 2012, implineste astazi 25 de ani.

Ea a fost descoperita in 2002 la Constanta de antrenorii Romaniei la gimnastica, Mariana Bitang si Octavian Belu, ce au invitat-o sa se antreneze alaturi de ehipa Romaniei.

In 2003 deja castiga 3 medalii de argint (barna, sol si echipe) pentru Romania la Campionatul Mondial de Gimnastica Artistica din Anaheim (Statele Unite). Anul urmator la Europenele din Amsterdam reusea sa transforme cele trei medalii de la barna, sol si echipe in medalii de aur, insa adevarata performanta din 2004 a avut-o la Jocurile Olimpice de la Atena, cand a adus cele trei medalii de aur la aceleasi categorii.

In 2005 a luat aur la barna la Europenele de la Debrecen si bronz la barna la Mondialele de la Melbourne. 2006 a adus Europenele de la Volos, unde Ponor s-a intors acasa cu aurul la barna, argintul la echipe si bronzul la sol. Dupa bronzul la echipe din 2007, la Mondialele de la Stuttgart, Catalina s-a retras datorita accidentarilor.

A revenit cu medalii in 2012, la Campionatele Europene de la Bruxelles, castigand aurul la barna si la echipe si argintul la sol. Insa cele mai importante medalii sunt cele castigate la Jocurile Olimpice de la Londra, unde Catalina Ponor a adus acasa argintul la sol si bronzul la echipe.

Desi a declarat dupa Olimpiada ca se va retrage cu fruntea sus din gimnastica, noi o felicitam pentru tot ce a adus Romaniei si ii uram „La multi ani!”

Search

septembrie, 2024