25 de ani de Lionel Messi

Lionel Andres Messi este un jucator argentinian de fotbal ce joaca pentru echipa spaniola FC Barcelona si este capitanul echipei nationale a Argentinei. Atat la echipa de club cat si la nationala poarta pe tricou numarul 10.

In 2008, la doar 21 de ani, Messi a fost nominalizat la „Balonul de aur„, urmand ca in urmatorii trei ani fotbalistul chiar sa castige de fiecare data aceasta distinctie. Acest lucru l-a plasat intr-un careu de asi alaturi de Johan Cruyff, Michel Platini si Marco van Basten, jucatori ce au castigat de trei ori acest trofeu. De asemenea, doar Messi si Platini au luat „Balonul de aur” in trei ani consecutivi.

Jucatorul argentinian are 5 campionate luate in Spania cu Barcelona si trei trofee Champions League. In ultima dintre competitii, acesta a reusit recordul de a marca 5 goluri intr-un singur meci (impotriva echipei nemtesti Bayern Leverkusen). Sa nu uitam de faptul ca Messi este singurul jucator ce a fost top-scorer in 4 editii consecutive de Champions League.

In ultimul an competitional (2011-2012), acesta a stabilit un nou record mondial marcand nu mai putin de 73 de goluri.

Atatea statistici impresionante pentru un jucator de doar 25 de ani… Ii uram „La multi ani!” lui Messi si ii dorim sa ne incante in continuare cu jocul sau superb. Cheers!

Search

septembrie, 2024