Noutati de la Apple: iOS 6, Siri, noile MacBook, Apple Maps si altele

Astazi, 11 iunie, a avut loc conferinta Apple de la eveniemntul anual WWDC 2012 (World Wide Developers Conference). Tim Cook si Phil Schiller ne-au prezentat nouatile pe care compania, a carei baze au fost puse de Steve Jobs, sunt pregatite sa le lanseze. Si nu au fost putine. Vom incepe cu…

MacBook Air:
 

MacBook Air aduce imbunatatiri semnficative sistemului: procesoare de pana la 2.0GHz dual-core i7 (cu Inter Turbo Boost de pana la 3.2GHz), pana la 8GB RAM, pana la 512GB spatiu flash de stocare (SSD) („mai rapid ca orice hard dintr-un laptop”), USB 3.0 (de 10 ori mai rapid ca USB 2.0) si camera FaceTime HD 720p. Preturile de pornire sunt de 999$ (la varianta de 11 inchi) si 1199$ (la varianta de 13 inchi).

MacBook Pro:

Si MacBook Pro va capata procesoare Ivi Bridge de pana la 2.7GHz quad-core i7 (Turbo Boost de 3.7GHz), noi placi grafice Nvidia GeForce GT 650m si USB 3.0. Preturile raman ca si pana acum, de 1199$ la varianta de 13 inchi si 1799$ la varianta de 15 inchi.

New Generation MacBook Pro:

Apple vine cu o noua generatie de notebook-uri MacBook Pro, cu o „grosime” de 0,71 de inchi (1,8 cm) si o „greutate” de aproape 2 kg. Noutatea suprema este adusa de ecranul Retina Display de 15,4 inchi, cu o rezolutie de 2880 x 1800 (220 pixeli per inch). Este considerat laptopul cu cea mai mare rezolutie a display-ului. O data cu acest nou produs, s-au updatat si aplicatiile pentru a se ridica la nivelul noului MacBook Pro: Mail, Safari, iMovie, iPhoto, Final Cut Pro, Adobe Photoshop, AutoCAD si chiar jocul Diablo III sunt toate optimizate pentru superbitatea asta de notebook.

Configuratiile noii generatii de MacBook Pro duc pana la 2.7GHz quad-core i7 (Turbo Boost pana la 3.7GHz), memorie flash SSD de pana la 768 GB, placa grafica GeForce GT 650M si pana la 16GB de memorie RAM. Pretul de pornire este de 2199$ dar poate ajunge destul de sus cu o configuratie maxima. Producatorii sunt incantati de noul lor pordus si declara ca noul MacBook Pro este “cel mai bun computer pe care l-au facut vreodata”.

Mountain Lion:

 

Noul sistem de operare al celor de la Apple, Mountain Lion, se integreaza perfect cu iCloud (ce aduce trei noi aplicatii: Messages, Reminders si Notes), Growl (noua imagine a Notification Center), Dictation (ce merge perfect chiar si in Microsoft Word), Sharing si, nu in ultimul rand, noul Safari (ce se lauda cu cel mai rapid JavaScript de pe piata).

O noua tehnologie in noul sistem de operare este Power Nap, ce permite noilor MacBook Pro si Macbook Air-urilor sa-si faca updateurile, sa-si dea refresh la date si sa-si faca back-up cat timp “dorm”. Binenteles, toate aceste lucruri le vor face intr-un mod cat se poate de silentios.Update-ul sistemului de operare la Mountain Lion va costa 19,99$.

iOS 6:

Noul sistem pentru iPhone-uri si iPad-uri iOS 6 aduce nu mai putin de 200 de noutati.

Incepem cu Siri, asistentul tau personal, care beneficiaza de multe imbunatatiri. Se pare ca acum poti sa-l intrebi pe Siri scorurile la meciurile pe care nu ai apucat sa le urmaresti sau statistici despre ele. Poti cauta restaurante si face rezervare la ele. Poti cauta cinema-uri, poti viziona trailerele filmelor ce ruleaza intr-un anumit cinema si, in cele din urma, iti poti face rezervare la film. De asemenea Siri a mai invatat sa deschida aplicatiile de pe telefonul sau tableta ta.

Siri va beneficia de Eyes Free, un serviciu ce permite soferilor sa fie ghidati de Siri uitandu-se la drum, nicidecum la telefon sau tableta.

Facebook-ul beneficiaza de o integrare totala in noul iOS, fiind la indemana oricui sa posteze poze, mesaje sau orice alte activitati prin butonul „Tap to post”. Facebook-ul a fost integrat si in App Store. Cu aceasta ocazie poti sa vezi ce prieteni au apreciat filmul, jocul sau piesa pe care vrei sa o downloadezi.

Apple are acum propriul sistem de harti, Maps, integrat in iOS 6, cu rute vizibile atat din punct de vedere al traficului (alerte, accidente si drumuri in constructie), cat si turn-by-turn (cu indicatii precise pe masura ce mergi) sau flyover (vazut de sus drumul cu 3D zoom).

Alte aplicatii noi in iOS 6 sunt Passbook, FaceTime si imbunatatiri aduse serviciului de „calling”, browserului Safari, Mail-ului si nu numai. 

Destul de multe noutati ne aduce Apple. Voi ce parere aveti despre ele?

Search

septembrie, 2024