noiembrie, 2019

16noi12:00 am11:59 pmGUITAR FESTIVAL

Mai mult

Detalii eveniment

Casa de Cultură a Studenților din Iași, prin Clubul de chitară clasică și electrică, coordonat de referentul Petran Paveliuc organizează în perioada 16-18 noiembrie 2019, cea de-a XII-a ediție Iași Guitar Festival. De astăzi au început înscrierile la concursul de chitară electrică din cadrul festivalului.

Concursul are loc pe data de 16 noiembrie 2019 în intervalul orar 14.00 – 16.00 în Sala Gaudeamus a Casei de Cultură a Studenților Iași. Intrarea este liberă. Concurenții vor avea vârstele cuprinse între 11 și 18 de ani. Se completează online formularul de inscriere în concurs pe care îl găsiți mai jos si se trimite până la data de 10 noiembrie 2019 împreună cu piesa aleasă pentru interpretare.

Toți participanții la CONCURSUL DE CHITARĂ ELECTRICĂ trebuie să citească și să accepte următorul regulament și urmatoarele condiții înainte de a completa formularul de înscriere. Nerespectarea acestor reguli duce la descalificare.

Se poate adăuga un link către Youtube cu negativul piesei ori trimite în format mp3 la adresa petran.paveliuc@yahoo.com. Concurenții care nu au împlinit încă 18 ani trebuie să fie însoțiți de un profesor coordonator, tutore legal sau părinte. În cazurile speciale, copiii pot participa și cu o cerere din partea parinților sau a tutorelui legal care să dovedească acordul acestora pentru participarea la concurs, act cu care se vor prezenta juriului/organizatorilor.

Echipa de jurizare pentru concursul de chitară electrică este fost formată din:

Dan Spînu – conferențiar universitar doctor (Univ.G.Enescu Iasi);

Petran Paveliuc – profesor chitară (Casa de Cultură a Studenților Iași);

Andrei Roșulescu – profesor de chitară (Cluj);

Nicu Patoi – profesor de chitară (București)

Rares Totu – chitarist

 

 Concurenții trebuie să cunoască noțiuni de bază din tehnicile cele mai folosite de chitariști:

1. alternate picking

2. sweep picking

3. legatto

4. bending

5. tapping

6. harmonics (flajeolete)

7. moduri & game

8. arpegii

9. acorduri & progresii

10. power riffs

11. fingerstyle

Concurenții  sunt obligați să fie prezenți pentru intrarea în concurs cu cel puțin 20 de minute înainte de ora comunicată de organizatori.

Intrarea în concurs se va face prin tragere la sorți înainte de ora de începere. În caz de întârziere din forță majoră (așa cum este aceasta definită de lege) organizatorii vor face tot posibilul să găsească un alt timp de intrare în concurs. Dacă nu va fi posibil acest lucru, concurentul va fi descalificat.

Fiecare concurent va interpreta două piese consecutive în limita a 10 minute, în ordinea cerută de juriu:

       1. o piesă de factură rock la libera alegere a concurentului: individual sau cu negativ (cd, mp3 sau link Youtube cu backing track).

       2. o piesă de improvizație în primă audiție pe o temă dată de juriu (live).

Concurenții au la dispoziție o stație Marshall JCM 2000TSL 100Wcu cabinet 4X12, însă pot aduce procesorul sau/și statia proprie pentru a obține sunetul pe care îl doresc. Instalarea și cablarea lor nu trebuie sa depășească 5 minute. Concurentul care depășește timpii alocați ar putea fi depunctat în clasament (în funcție de decizia juriului). Juriul este format din artiști, muzicieni, membri ai unor formații cunoscute și chitariști consacrați. Juriul hotărăște ordinea concurenților prin cumul de puncte de la 1 la 10, în baza următoarelor criterii:

1. Prezența scenică

2. Interpretare (intonația și acuratețea notelor)

3. Ritm (constanta ritmică si tempo)

4. Originalitate și inspirație în improvizație

5. Acordaj

 În caz de departajare pentru concurentii cu acelasi punctaj sau cu punctaje foarte apropiate aceștia vor  prezenta la cererea examinatorului 4-8 măsuri din tehnica respectivă, fiind punctati corespunzator nivelului tehnic cu note intre 1 si 10.

Premiile oferite de organizatori sunt:

Premiul I –  Amplificator Handmade marca Viorel Firtat

Premiul II –  300 lei

Premiul III – 200 lei

 

 

Ora

(Sambata) 12:00 am - 11:59 pm

Lasă un răspuns

X