noiembrie, 2019

17noi12:00 am11:59 pmUn milion de stele. Campanie de solidaritate

Mai mult

Detalii eveniment

Duminică, 17 noiembrie 2019, începând cu ora 19.00 după Sfânta Liturghie de la ora 18.00, va avea loc acțiunea „Un milion de stele” organizată de Centrul Diecezan Caritas Iași la Catedrala Romano-Catolică „Sfânta Fecioară, Maria, Regină” din Iași și în Parohiile unde Centrele de Îngrijire la Domiciliu își desfășoară activitatea.
Anul acesta, ziua pe care am ales-o pentru organizarea evenimentului coincide cu Ziua Mondială a Săracilor și nu întâmplător, fiind două evenimente cu impact deosebit asupra comunității : sensibilizare și ajutorarea celor care trăiesc în sărăcie, cei marginalizați social, singuri sau bolnavi, recunoscând valoarea fiecărei persoane dincolo de condiția socială. În timpul evenimentului, se aprind lumânări în forma siglei Caritas, fiecare lumânare reprezentând un simbol de solidaritate pentru o persoană aflată în nevoie.
„Acest sărac strigă și Domnul îl ascultă” (Ps 34,7). „Acest psalm ne permite și nouă astăzi, cufundați în atâtea forme de sărăcie, să înțelegem cine sunt adevărații săraci spre care suntem chemați să ne îndreptăm privirea pentru a asculta strigătul lor și a recunoaște necesitățile lor”, arată Papa Francisc în mesajul pentru Ziua Mondială a Săracilor.
Vă așteptăm să aprindem o stea pentru comunitatea noastră!
Această invitaţie este adresată tuturor, pentru a împărtăși cu cei săraci orice formă de ajutorare, ca semn concret de fraternitate.

Ora

(Duminica) 12:00 am - 11:59 pm

Lasă un răspuns

X