noiembrie, 2019

16noi12:00 am11:59 pmToamnă bucovineană

Mai mult

Detalii eveniment

Asociația „Universul Prieteniei” Iaşi, în parteneriat cu Cenaclul „Nectarie” Vama-Bucovina și Complexul Național Muzeal „Moldova” Iași,  și bucovinenii Maria Cojocari, Sorin Cotlarciuc, Ioan Mugurel Sasu, vă invită sâmbătă, 16 noiembrie 2019, ora 11.00, la Muzeul Unirii Iași,  pentru a participa la evenimentul cultural „Toamnă bucovineană”.
Programul evenimentului cuprinde lansarea volumelor „Tapiserii”, autor Sorin Cotlarciuc și „Lumina toamnelor târzii”, autor Ioan Mugurel Sasu, prezentate de scriitorul Emilian Marcu, și vernisajul expoziției de tapiserii, „Masca” a artistului plastic Maria Cojocari, prezentată de etnograful dr. Angela Paveliuc Olariu.   Violonista Ștefania Turcu va completa programul cu un scurt recital.
Sunt invitați la eveniment scriitorii: Mihai Batog Bujeniță, Vasile Larco, Constantin Mănuță, Valentin Talpalaru (membrii ai Uniunii Scriitorilor din România).
Moderator: Rodica Rodean-președinte Asociația „Universul Prieteniei”  Iași.
„Sorin Cotlarciuc  are, cu adevărat, harul de bun creator de povestiri coerente, dând consistență celor trăite cu intensitate.  Prin modul de abordare a temelor alese proza sa duce spre un Turgheniev modern, spre un prozator care din lucruri mărunte creează povestiri memorabile.” (Emilian Marcu)
„Am descoperit prin această carte, „Lumina toamnelor târzii”, că Ioan Mugurel Sasu pe lângă un prozator autentic și redutabil este și un poet sensibil, un neoromantic fără de leac, cel care știe să citească în palma timpului…” (Emilian Marcu)
Născută în Bucovina, Maria Cojocari a absolvit Facultatea de Arte Plastice la Iași, apoi a lucrat în orașul natal, ca profesor. A avut câteva expoziții personale, dar a participat la multe expoziții colective, cu lucrări de artă plastică, tapiserie și măști unde a primit numeroase premii. Pentru Maria Cojocari arta „a fost un refugiu din calvarul vieții zbuciumate (…) și permanent, culoarea a fost cea care i-a încălzit inima, care a iubit-o cu adevărat”
Rodica Rodean – preşedinte Asociaţia Universul Prieteniei Iaşi

Ora

(Sambata) 12:00 am - 11:59 pm

Lasă un răspuns

X