Raportează o problemă

sau anuleaza

FEEDBACK

logo

ContactDespre noiOfertaCariereNourasi

Tehnici avansate de comunicare psihoterapeutica

24 MAI VIN
-
26 MAI DUM

poster Tehnici avansate de comunicare psihoterapeutica Iaşi

CURS FORMARE CONTINUĂ, IAȘI – 48 credite COLEGIUL PSIHOLOGILOR DIN ROMÂNIA
ASOCIAȚIA DE HIPNOTERAPIE ȘI PSIHOTERAPIE COGNITIV-COMPORTAMENTALĂ organizează în Iași cursul:
Tehnici avansate de comunicare pentru eficientizarea procesului psihoterapeutic în abordările din spectrul anxietății, depresiei și stresului posttraumatic
(3 module - mai, iulie, septembrie)
Cursul se adresează specialiștilor (psihologi clinicieni, psihoterapeuți, medici psihiatri, asistenți sociali, studenți și persoanelor aflate în diverse formări de psihoterapie sau programe masterale) care vor să-și dezvolte eficiența terapeutică utilizând tehnici şi exerciţii ce aparțin terapiilor cognitiv-comportamentale clasice și celui de-al ”trei-lea val”. Cursul propune dezvoltarea abilităților de intervenție prin imbinarea elementelor teoretice cu cele practice, absolvenții cursului putând folosi aceste tehnici în practica curentă.
MODULUL I.
- Noțiuni teoretice: prezentarea tipurilor de rezistențe întâlnite în terapie din partea clienților, microtehnici de setare a unui cadru terapeutic eficient, fazele terapiei – abordare structurală și învățarea unor modalități specifice de lucru fiecărei etape, tipuri de schimbări în terapie.
- Structura unei ședințe de psihoterapie adaptată tipurilor de problematici.
- Elemente de psihoeducație în parenting – aplicarea tehnicii ABC comportamental. Tehnici cognitive de intervenție, aplicații practice de către cursanți.
- Aplicații clinice în anxietatea generalizată, atacurile de panică, agorafobie și ipohondrie. Modele de prescripții pentru acasă adaptate fiecărui diagnostic. Adaptarea tipurilor de comunicare terapeutică în această nosologie.
- Tipuri de comunicare terapeutică: limbajul atașamentului și rolul său în crearea alianței terapeutice
Modulul II
- Elemente de intervenție desprinse din terapia schemelor cognitive. Identificarea SCHEMELOR COGNITIVE DISFUNCȚIONALE și a tipurilor de coping folosite de către clienți la nivel cognitiv și comportamental.
- Integrarea blocajelor în procesul terapeutic. Aplicații practice.
- Aplicații clinice în depresie, tipologii. Modele de prescripții pentru acasă adaptate fiecărei tipologii. Adaptarea tipurilor de comunicare terapeutică în această nosologie.
Tipuri de comunicare - prezentarea limbajului soluție versus limbajul problemă, prezentarea și integrarea limbajului evocativ, exemple în utilizarea limbajului evocativ pentru crearea experiențelor emoționale corective.
Modulul III
- Introducere în mindfulness, aplicații în anxietate, depresie și stres posttraumatic. Exersarea tehnicilor propuse.
- Sinele terapeutului, element în crearea unei alianțe solide. Studii de caz, exemple personale.
- Tipuri de influențare: directă și indirectă. Strategii și tehnici persuasive.
- Aplicații clinice în traumă și stresul posttraumatic, tipologii. Modele de intervenții și prescripții pentru acasă adaptate fiecărei tipologii. Adaptarea tipurilor de comunicare terapeutică la aceste diagnostice.
- Utilizarea unor tehnici corporale pentru integrarea traumelor. Aplicații practice.

Obiectivele cursului
1. Asimilarea de către cursanți a unor strategii și tehnici cognitiv comportamentale cu aplicații în terapiile individuale și de familie, din spectrul anxietății, depresiei și stresului posttraumatic.
2. Invățarea de către cursanți a unor elemente de intervenție aparținând terapiilor cognitiv-comportamentale din cel de-al ”trei-lea val”: Terapia Schemelor cognitive, Terapia Acceptării și Angajamentului, Mindfulness și Neuroștiințe.
3. Dezvoltarea unor abilități terapeutice de comunicare persuasivă ce conduc la creșterea complianței în terapii și reducerea abandonului terapeutic, prin învățarea unor tehnici de comunicare paradoxale și indirecte în vederea ocolirii rezistenţelor naturale ale clienţilor.
4. Învățarea structurii limbajului soluție și a limbajului evocativ, diferențierea de limbajul problemă și creșterea eficienței intervențiilor prin identificarea și diminuarea ”soluțiilor” care mențin problema.
5. Dezvoltarea capacităților empatice ale terapeutului prin conștientizarea propriilor scheme cognitive și integrarea lor prin practici mindfulness.
Formatorul cursului este LUCIAN NEGOIȚĂ - Psihoterapeut principal, formator și supervizor al Asociației de Hipnoterapie și Psihoterapie Cognitiv-Comportamentală,
- Director al Emotion Center București, clinică de psihoterapie și dezvoltare personală,
- Formări complementare în terapii scurte centrate pe soluții și resurse, terapii sistemice pentru cuplu și familie, hipnoză ericksoniană, psihoterapii scurte strategice, psihoterapia schemelor cognitive.
- Trainer mindfulness și fondator Centrul de practică în mindfulness București.
- www.luciannegoita.ro, e-mail:negoita_lucian2002@yahoo.com , https://www.facebook.com/LucianNegoitaPsihoterapeut/
Se obțin: 48 de credite CPR
Cine poate participa?
Specialiști: psihologi, psihoterapeuți, psihologi clinicieni, asistenți sociali, consilieri școlari, medici; Studenții aflați în ultimii ani de studiu la facultăți de profil, masteranzi. Grupa formată va parcurge toate modulele cursului.
Cand? – luna mai 24, 25,26; luna iulie 5,6,7; luna septembrie 27, 28, 29. Fiecare modul se desfașoară la sfarsit de saptamana, vinerea (15.30-19.30) sambata (9.00-17), duminica (9.00-13) Durata unui modul este de 16 ore.
Unde? - Cursul se va derula în Iași. Cursul se poate ține cu o grupă de minim 20 participanți.
Locatia va fi comunicată ulterior celor înscriși.
Taxa de participare pentru fiecare modul este de 500 lei.
REGULI INSCRIERE:
PERSOANELE INTERESATE, PENTRU REZERVAREA LOCULUI LA CURS, sunt rugate sa trimita un mail la adresa doloiramona@gmail.com.
Apoi POT ACHITA COSTUL PRIMULUI MODUL (500RON) într-un cont ce le va fi comunicat.
DATA LIMITA A INSCRIERILOR: 15 MAI
Pentru înscrieri și alte informații: tel. 0743903994 e-mail doloiramona@gmail.com
Tel.0722644700 (după ora 20), e-mail negoita_lucian2002@yahoo.com.

0 Comentarii

Adauga comentariu

Adaugă comentariu

Evenimente similare recomandate in Iaşi

Copyright © 2004-2011 Inoras.ro  •  Designed by code932.com

www.inoras.ro trafic.ro