septembrie, 2019

24sep(sep 24)12:00 am28(sep 28)11:59 pmRochiță(2018) @Re-GENERATOR, Andreea Cioară, Iași

Mai mult

Detalii eveniment

“Rochiță” (2018) *
Andreea Cioară a creat această lucrare folosind ca material brut etichete de haine. Critica socială obișnuită remarcă faptul că îmbrăcăm branduri în căutarea unui upgrade de statut – dar cum arată și cum te simți într-o rochiță realizată exclusiv din etichete?

un gând despre istoricul lucrării
——————————————————
”11 metri/ Fără titlu (3) constă într-o bandă textilă cu lungime de 11 metri realizată din etichetele hainelor ce se găseau la un moment dat în dulapul din camera de cămin studențesc a artistei. Inițial concepută ca etapă în realizarea unei alte lucrări (o piesă de lenjerie intimă), ea a rămas (4) în stadiul de material brut. Continuarea acestei lucrări inițiale va lua forma unei Rochii (5) croite exclusiv din etichetele altor haine.
[…] Cusute împreună, etichetele formează un obiect ale cărui dimensiuni ar putea descrie amplitudinea nevoilor umane pe care le camuflează.
”[…] constatăm că, părăsind interpretările hiper-uzitate anti-consumeriste, ajungem în situația paradoxală de a avea dificultăți suplimentare în receptarea acestor lucrări, dar acest lucru îl considerăm ca pe un demers pozitiv, necesar dezvoltării capacității emancipatoare a lucrărilor de artă.”

[text de Florin Bobu]
Textul integral poate fi citit aici: http://reteauacritica.artapolitica.ro/2019/07/18/note-critice-asupra-unor-lucrari-de-arta-ale-andreei-cioara/

*Vernisajul celor 3 lucrări din secțiunea de arte vizuale va avea loc marți, 24 septembrie, de la ora 17:00 la Teatru FiX, când ne vom întâlni cu cei 3 artiști: Andrei Botnaru, Mălina Moncea și Andreea Cioară.
Lucrările vor putea fi vizionate pe toată durata festivalului în intervalul orar 17:00 – 23:00.

INTRARE LIBERĂ.

Stay tuned! And young! And unbrand yourself!
But of course, only if you want to.
Andreea Cioară
——————————————————–
este absolventă a Facultății de Arte Vizuale și Design din cadrul Universității de Arte “George Enescu” (secția Artă Murală).
În 2016 a beneficiat de o bursă de studii oferită de Universitatea din Salamanca, Spania.
A participat la expoziții de grup precum Libidoland, UAGE Iași, micro-narațiuni, 1+1 & tranzit.ro/ Iași sau Working Title 2, Magma, Sfântu Gheorghe.
________________________________________
#cofinanțatdeAFCN

*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Ora

24 (Marti) 12:00 am - 28 (Sambata) 11:59 pm

Lasă un răspuns

X