Raportează o problemă

sau anuleaza

FEEDBACK

logo

ContactDespre noiOfertaCariereNourasi

Proiectie de Film despre Experimentul Pitesti, Eveniment Colecta

09 MAI JOI
-
19 MAI DUM

poster Proiectie de Film despre Experimentul Pitesti, Eveniment Colecta Iaşi

Connections Romania, The Grape si VB Production organizeaza proiectie extraordinara cu fragmente din varianta bruta regizorala a lung-metrajului artistic despre Experimentul Pitesti, film regizat de catre Victoria Baltag.

Despre Experimentul Pitesti stim ca ''A fost una dintre cele mai cumplite experiențe de dezumanizare pe care le-a cunoscut epoca noastra”, asa cum afirma istoricul François Furet, membru al Acadamiei Franceze. Perioada nefasta a istoriei, intre 1949-1952, a facut mii de victime: reeducarea, tortura fizica și mentala a studenților din România, inițiata de comunisti. Scopul: crearea omului de tip nou. Cei care aveau o alta convingere politica sau religioasa, alta decât cele agreate de regim, erau supusi reeducării prin tortura. A fost considerat cel mai agresiv program de spalare a mintii din Europa de Est.

Doi dintre supravietuitorii Experimentului Pitesti au locuit la Iasi. Este vorba despre Petru Daschievici si Constantin Merisca. Fiii dumnealor sustin acest proiect, ajuta cum pot, vor fi in sala pentru intrebari si au vazut deja materielele video ale noastre.

'Experimentul Pitesti' este singurul film artistic despre acest subiect, cu Ion Caramitru in rol de suport, cu o documentare de peste 4 ani in arhivele IICCMER, cu material din Arhivele Nationale de Film inserate in lung-metraj, un film 100% independent, singurul film romanesc finantat din crowdsourcing si campanii nationale si internationale de colectare de fonduri, cu o vizibilitate in presa nationala si internationala de peste 4000 de stiri.

Legatura cu Iasiul:

Filmul urmareste sa prezinte frumusetile perioadei interbelice in Romania in prima parte a materialului, cu precadere viata societala in Iasi si in imprejurimi. Am filmat la Casa memoriala Mihail Sadoveanu, Casa Memoriala Mihai Codreanu, Rapa Galbena, TNI, Copou si alte locuri care pun in evidenta cultura si arta orasului Iasi intre 1920-1944. In prezent, acesta este singurul film artistic contemporan care pune in valoare frumusetile culturale ale orasului Iasi.

Mai mult decat atat: A fost o onoare să lucram cu actori de la Iaşi, cu extraordinarii Emil Coşeru, Doru Aftanasiu, Ioan Ginju,Haruna Conduache, Georgeta Burdujan, Radu Ghilaş,Adrian Gabureac,Genovel Alexa, Emilian Andrei,Catalin Cucu,Viorel Varlan,Codrin Danila,Nicolae Ionescu,Laura Bilic, Sonia Teodoriu,Sergiu Moraru şi mulţi alti actori foarte tineri şi foarte talentaţi pentru care doresc sa gasesc o solutie pentru a fi platiti.

La iasi vom organiza trei proiectii dupa cum urmeaza:

Prima proiectie pe 9 mai prezenta 80 de minute de fragmente din filmarile de la Pitesti-Bucuresti unde se vor evidentia istorisirile despre Experimentul Pitesti.
Locatia pentru proiectia de pe 9 mai este:
Gheorghe Ghibanescu Street, no 1A
Iasi, Romania

Urmatoarele proiectii vor fi anuntate ulterior cu data si loc.

Dupa proiectie va exista un moment de Q&A unde regizoarea si invitatii vor putea raspunde intrebarilor Dumneavoastra.

Evenimentul are ca scop promovarea unui subiect istoric si colectarea de fonduri pentru terminarea lung-metrajului. In prezent mai avem nevoie de 36 000 de euro.

Intrarea se face exclusiv pe baza biletului.

Adiacent biletului, se vor putea aduce contributii prin donatii la cutia aflata in sala, prin semanrea de contracte de sponsorizare sau/si directionarea celor 2% din impozitul pe venit al salariatior sau cele 20% din impozitul pe profit al companiilor, fie online, pe platforma Bursa Binelui: https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Proiecte/Experimentul-Pitesti-Film

Va multumim si va asteptam!

0 Comentarii

Adauga comentariu

Adaugă comentariu

Evenimente similare recomandate in Iaşi

Copyright © 2004-2011 Inoras.ro  •  Designed by code932.com

www.inoras.ro trafic.ro