iunie, 2019

23iun12:00 am11:59 pmMizele dezvoltarii urbanistice a Iasului

Mai mult

Detalii eveniment

Dezbaterea „Mizele dezvoltării urbanistice a Iașului”, organizată de Festivalul Rocanotherworld 2019 în parteneriat cu Asociația Culturală AltIași, are loc duminică, 23 iunie, ora 11:30, în Parcul Expoziției.
Invitații dezbaterii: Mihai Bulai (UAIC/ Iasi.travel), Andrei Ciuhodaru (arhitect/ city thinker), Dan Zaharia (Extind/ FabLab). Moderator: George Țurcănașu.
Mihai Bulai este lector univ. dr. la Facultatea de Geografie si Geologie din cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Din 2016, ocupă funcția de prodecan al Facultății pe domeniile Relații Internaționale și Imagine Universitară. Preocupările didactice și de cercetare se plasează în domeniul Geografiei Turismului, o ramură a Geografiei Economice, care abordează distribuția spatială a actorilor turistici din sectorul privat sau public, legăturile spațiale dintre aceștia, dezvoltarea teritorială a turismului, dezvoltarea și promovarea destinațiilor. Ultimul proiect demarat de Mihai Bulai se numeste INTERFACE-IS, în colaborare cu o Universitate din Norvegia, Centrul de Informare Turistică al Primăriei Municipiului Iași și Inițiativa AtelierSpre, proiect finanțat exclusiv din fonduri norvegiene. Acest proiect a vizat creșterea experienței turistului la Iași prin oferirea de soluții de tipul: panourile informative, materiale publicitare, hărți stradale și proaspătul site online Iasi.travel.
Andrei R. Ciuhodaru este arhitect, city thinker si activist al dezvoltarii orasului pentru oameni. Are 20 de ani de experienta in arhitectura si urbanism, in tara si strainatate, sute de proiecte de locuinte, birouri, invatamant, hoteluri, horeka, etc. A gestionat de la inceput pana la sfarsit proiecte majore de mii de metri patati, studii de fezabilitate, PUZ-uri, concursuri si premii de arhitectura, proiecte europene.
Dan Zaharia are peste 15 ani de experiență în retail și dezvoltare, și deține un MBA al Programului Romano-Canadian. Deține firma „Extind Management”, unde ca și Senior Leasing Consultant se ocupă de închirierea clădirilor moderne de birouri din orașele regionale de succes (ex. Iași, Cluj-Napoca), fiind un promotor al poziționării acestor orașe ca și magnet pentru industria de IT & Outsourcing din România. De asemenea, din 2014, Extind Management a devenit membru fondator al filialei ROGBC Moldova în cadrul Consiliului Roman al Clădirilor Verzi. Dan Zaharia este Site Manager al Școlii Informale de IT lansată la Iași în 2015, ce oferă cursuri de Quality Assurance și Java Development (www.scoalainformala.ro).
George Turcanasu este lector dr. la Departamentul de Geografie al Facultăţii de Geografie şi Geologie din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. A absolvit ciclul de licenţă în 1997, în cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, studiile de Master în 1998 şi Doctoratul în 2006 în cadrul aceleaşi universităţi. Este cadru didactic la Facultatea de Geografie şi Geologie din 1998, fiind specializat pe cartografie, geografie cantitativă, geografia urbană şi a teritoriilor. A efectuat un stagiu de pregătire doctorală în iunie-iulie 2000 la École Normale Supérieure Fontenay-aux-Roses. Din octombrie 2006 şi până în octombrie 2007 îşi desfăşoară activitatea de cercetare postdoctorală în cadrul CNRS la École Normale Supérieure – Lettres et Sciences Humaines Lyon. Din 2015 are rubrica permanentă „Teritorii subiective” în secţiunea de Opinii a Ziarului de Iaşi.

Ora

(Duminica) 12:00 am - 11:59 pm

Lasă un răspuns

X