Raportează o problemă

sau anuleaza

FEEDBACK

logo

ContactDespre noiOfertaCariereNourasi

Laborator 2.0 - expoziție de știință interactivă

01 MAR JOI
-
30 APR LUN
2018

poster Laborator 2.0 - expoziție de știință interactivă Iaşi

Laborator 2.0 te provoacă să descoperi știința prin intermediul simțurilor!
În perioada 1 martie - 30 aprilie 2018, alături de Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, organizăm a doua expoziție de știință interactivă „Laborator” în sala de expoziții temporare a Muzeului Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” din Palatul Culturii Iași.

Într-o eră dedicată evoluției tehnologice, copiii simt de la vârste foarte mici presiunea și stresul vitezei. Pentru a ne regăsi echilibrul este nevoie să simplificăm lucrurile și să fim mai atenți la simțuri. Simțurile ne ajută să explorăm lumea înconjurătoare și să ne adaptăm acesteia, dar mai au un rol, acela de a da gust, culoare și echilibru vieții noastre. În „Laborator 2.0” ne deschidem simțurile pentru a explora știința, facem corelații, răspundem la întrebări și ne bucurăm de curiozitate, a noastră și a copiilor. 
De pe 1 martie până pe 30 aprilie, din oră în oră în intervalul 10:00-17:00, vă invităm în Palatul Culturii din Iași să descoperim știința prin intermediul simțurilor. În zona de biologie vom prezenta funcționarea organelor de simț și vom analiza pe baza unei instalații interactive cum funcționează creierul. Pentru că o mare parte din zona de biologie este dedicată testării simțurilor, vom vedea prin ochii altor oameni care au defecte de vedere, apoi prin ochii unei pisici sau chiar ai unei albine, vom testa simțul tactil prin cutii senzoriale, tot în jocuri senzoriale vom testa și simțurile olfactiv și pe cel auditiv. 
După ce am vorbit despre modul în care simțurile ne ajută să ne adaptăm și să reacționăm în mediul în care trăim, călătoria senzorială în „Laborator 2.0” va continua cu zona de fizică. Aici vom explora fenomene din optică și acustică. Vom afla ce reprezintă undele electromagnetice ca mai apoi să ne concentrăm pe lumina vizibilă și să o trecem prin tot felul de fenomene: reflexie, refracție, dispersie sau polarizare. Aici vom face curcubeie, vom îmbina puzzle-uri cu oglinzi sau vom îndoi creioane în apă. Tot în zona de fizică vedem invizibilul cu efectul Schlieren, sunetul cu experimente de cimatică, dar și matematica prin Figurile lui Lissajous. 

Vizitele în „Laborator 2.0” se fac pe bază de rezervare la numărul de telefon 0766 704 668 sau pe adresa de e-mail rezervari@eventera.ro.
Prețul unui bilet este 15 lei.
Un grup poate avea maxim 35 de copii, iar profesorii coordonatori primesc adeverințe de participare.

0 Comentarii

Adauga comentariu

Adaugă comentariu

Evenimente similare recomandate in Iaşi

Copyright © 2004-2011 Inoras.ro  •  Designed by code932.com

www.inoras.ro trafic.ro