Raportează o problemă

sau anuleaza

FEEDBACK

logo

ContactDespre noiOfertaCariereNourasi

Întâlnirea tinerilor monarhişti - Iaşi, 2018 @Ateneul din Iași

24 MAR SAM
2018

poster Întâlnirea tinerilor monarhişti - Iaşi, 2018 @Ateneul din Iași Iaşi

Organizaţia de Tineret a Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei anunţă că întâlnirea tineretului monarhist român din anul 2018, când aniversăm Centenarul Întregirii României, va avea loc în zilele de 24 şi 25 martie 2017 după următorul program:

Sâmbătă, 24 martie, tinerii monarhişti se vor întâlni la Ateneul din Iaşi (Strada Ion Creangă 14, Iaşi), unde se va desfăşura adunarea generală a organizaţiei de Tineret a Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei. Invităm toţi doritorii să participe, anunţându-şi prezenţa la adresa de mail tineretanrm@gmail.com sau sunând la numărul de telefon 0733.962.041.
Iaşii au fost capitala Regatului în zilele când, la Chişinău în 27 martie/8 aprilie 1918 şi la Cernăuţi în 14/27 noiembrie 1918, s-a decis unirea Basarabiei şi a Bucovinei cu Ţara. Regele Ferdinand I şi Regina Maria au revenit triumfal în Bucureşti la 18 noiembrie/1 decembrie 1918, ziua când la Alba Iulia s-a decis unirea Transilvaniei cu Ţara. Clădirea Ateneului din Iaşi a fost inaugurată în anul 1920, numindu-se atunci Ateneul Popular din „Tătărași”.

Duminică, 25 martie, membrii Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei vor fi prezenţi, la Chişinău, la manifestările organizate de Alianţa pentru Centenar şi Platforma Unionistă Acţiunea 2012 pentru marcarea a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu Ţara, primul dintre momentele de sărbătoare din 2018 – anul Centenarului Întregirii României. 
Chişinăul este al doilea oraş românesc din lume, după Bucureşti. Alianţa Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei este membră a Alianţei pentru Centenar, un grup de 100 de organizaţii non-guvernamentale iniţiat de Platforma Unionistă Acţiunea 2012 care urmăreşte să aducă o contribuţie la marcarea Centenarului Întregirii României în anul 1918 din perspectiva reintegrării culturale, sociale şi politice a românilor din teritoriile pierdute ca urmare a împărţirii Europei în sfere de influenţă. „A vorbi despre cumpăna prin care a trecut România acum 100 de ani este un mod de a zidi viitorul”, afirma Principesa Moştenitoare Margareta, Custodele Coroanei Române, în discursul din 26 aprilie 2017, la sesiunea comună jubiliară a Parlamentului României, concluzionând: „Dacă vom reuși să ne ridicăm la înălțimea morală a strămoșilor noştri, noi vom birui prezentul și vom ști să ne scriem viitorul”.

Luni, 26 martie, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, îşi aniversează ziua de naştere, care coincide cu celebrarea a 137 de ani de la proclamarea Regatului României în ziua de 14/26 martie 1881, când românii au intrat cu fruntea sus în Europa având în frunte un Rege.

Organizaţia de Tineret, reunind tinerii monarhişti sub 35 de ani, este o iniţiativă apărută la 1 iunie 2014 în cadrul Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei. Membrii fondatori ai organizaţiei de tineret s-au întâlnit la 7 august 2014, la cafeneaua AromAromA din Bucureşti, luându-şi angajamentul organizării tineretului monarhist din România. Grupuri ale tinerilor monarhişti din ţară s-au întâlnit la congresele A.N.R.M. din 27 septembrie 2014, Buşteni; 24 octombrie 2015, Bucureşti; 10 mai 2016, Sinaia. 

Prima întâlnire a tineretului monarhist român a avut loc la la 26 martie 2017, la Sinaia, în prezenţa Domnului Indrei Raţiu, fiul omului politic Ion Raţiu (1917-2000) şi a membrilor Consiliului Director al Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei. În acestă întâlnire am luat decizia de a dubla structurile asociaţiei sub identitatea căreia activăm cu propriile structuri de tineret.

La 8 noiembrie 2015, adresându-se Naţiunii Române, Majestatea Sa Regele Mihai I al României scria: "Din cei 150 de ani ai Coroanei, aproape 100 i-am trăit personal. Toate acestea mă îndreptățesc să spun tinerilor noștri: Timpul României voastre a început!". Majestatea Sa Margareta a declarat în numeroase rânduri că, având alături tinerii, este absolut pregătită pentru restaurarea monarhiei.

Deviza noastră este "Prin noi înşine", iar motto-ul sunt cuvintele rostite de Majestatea Sa Regele Mihai I la 25 octombrie 2011, la Jubileul de 90 de ani, în faţa Naţiunii Române, de la plenul Parlamentului României: "Stă doar în puterea noastră să facem ţara statornică, prosperă şi admirată în lume."

Trăiască Dinastia! Trăiască România!

Consiliul Naţional al Organizaţiei de Tineret a Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei – ales la 26 martie 2017, Sinaia
Răzvan Apetrei, Preşedinte onorific
Tudor Vişan-Miu, Preşedinte
Alin-Valentin Borcea,Vicepreşedinte
Andrei Teodorescu, Vicepreşedinte 
Martina Voicu, Vicepreşedinte 
Irina-Andreea Cristea, Secretar 
Laura-Elena Diaconescu, Membru conducere
Alexandra Lemnaru, Membru conducere
Daniela-Florentina Păsăreanu, Membru conducere

0 Comentarii

Adauga comentariu

Adaugă comentariu

Evenimente similare recomandate in Iaşi

Copyright © 2004-2011 Inoras.ro  •  Designed by code932.com

www.inoras.ro trafic.ro