septembrie, 2019

24sep(sep 24)12:00 am28(sep 28)11:59 pmInstalație video interactivă @Re-GENERATOR, Andrei Botnaru, (IS)

Mai mult

Detalii eveniment

Relațiile dintre mecanismele psihicului în contextul artei generative*
Instalația creată de Andrei Botnaru propune folosirea unui sistem parțial autonom care, în acest context, este determinat în mod independent de către privitor. Folosind dispozitivul EEG, acesta ia decizii involuntare, definite de activitatea creierului dar nu și de rațiune.
Sistemul generativ face posibilă relația dintre sunet (subconștient), video (conștient) și procesul de vizualizare (inconștient) și transmitere a semnalului captat de EEG către instalația video, în acest mod, sistemul asumându-și rolul de creator.
Această lucrare urmărește să identifice particularitățile impactului noilor tehnologii asupra artei, luând în considerare specificul interacțiunii dintre artă și știință, și având ca subiect observarea psihicului.
* Vernisajul celor 3 lucrări din secțiunea de arte vizuale va avea loc marți, 24 septembrie, de la ora 17:00 la Teatru FiX, când ne vom întâlni cu cei 3 artiști: Andrei Botnaru, Mălina Moncea și Andreea Cioară.
Lucrările vor putea fi vizionate pe toată durata festivalului în intervalul orar 17:00 – 23:00.
INTRARE LIBERĂ.
Stay tuned! And young! And generative!
But of course, only if you want to.
pe scurt despre Arta Generativă
———————————————–
“Combinație interesantă între programatori, artiști și filozofi, acești artiști au adoptat un proces creativ în cadrul căruia deciziile esenţiale sunt delegate calculatoarelor, fluxurilor de date sau chiar unor variabile aleatoare. Acestă abordare permite apariția unor metafore majore în lucrările lor, atrăgând atenţia asupra relaţiei dintre om şi calculatoarele care ne înconjoară, către munţii de informaţii pe care îi generăm, precum şi către amploarea impactului pe care tehnologia îl exercită asupra relațiilor pe care fiecare dintre noi îl are cu celălalt.”
//extras dintr-un micro-documentar realizat de PBS Arts: Generative Art – Computers, Data, and Humanity: https://webcultura.ro/ce-este-arta-generativa/
Andrei Botnaru
——————————————————
este un artist originar din Moldova, care activează în domeniul tehnologiilor media, incluzând fotografia, filmul, sunetul și instalațiile media; în demersul lui artistic este preocupat de relația dintre intimitate și viața socială, folosind mijloacele artei fotografice și ale filmului, precum și diferite metode de manipulare a imaginii .
mai multe despre Andrei: https://andreibotnarublog.wordpress.com/aboutme/
______________________________________
#cofinanțatdeAFCN
*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Ora

24 (Marti) 12:00 am - 28 (Sambata) 11:59 pm

Lasă un răspuns

X