iulie, 2019

08iul(iul 8)12:00 am12(iul 12)11:59 pmInscrieri scoala de Jurnalism pentru Copii, seria a II-a

Mai mult

Detalii eveniment

Clubul de jurnalism și public speaking pentru copii și adolescenți îşi propune dezvoltarea abilităților de comunicare și socializare folosind tehnici din domeniul ziaristicii, urmărindu-se, totodată, şi dezvoltarea lor personală.
În esenţă, urmărim susţinerea lor prin diferite tehnici preluate din jurnalism care îi ajută să-şi identifice şi să-şi transforme emoţiile, să folosească uşor cuvântul, fie el scris sau rostit, să-şi definească valorile personale, scopul final fiind consolidarea stimei de sine şi obţinerea încrederii în propria persoană, unul dintre factorii determinaţi în atingerea performanţei în orice domeniu.
Atelierele de jurnalism pun pune accent pe munca de teren şi munca în echipă în scopul identificării şi reflectării problemelor sociale din propria comunitate şi, implicit, a modificării atitudinilor personale în raport cu acestea.
Pe scurt, învățăm să ne cunoaștem, scăpăm de timiditate, învățăm să scriem povești, interviuri, să facem reportaje. Facem vizite la diferite instituții, aflăm multe lucruri despre Iași, învășăm să facem o anchetă, să căutăm adevărul ascuns. Facem prezentări și , de ce nu, mici spectacole la final cu cei care au dobândit cunoștințele necesare și au scăpat de teama de a vorbi pe scenă.
Proiectul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 8 şi 14 şi adolescenților cu vârste între 14-16 ani.
Întâlnirile au loc zilnic, de luni până vineri inclusiv, și se finalizează cu redactarea unor articole de presă ce se vor regăsi în revista Recreația Mare, editată exclusiv de copii, o publicație cu apariție trimestrială.
Taxa este de 40 de lei/zi/copil.
Coordonator — Maura Anghel, jurnalist, senior consultant comunicare și PR, consilier pentru dezvoltare personală.
Înscrieri la maura.anghel@gmail.com

Ora

8 (Luni) 12:00 am - 12 (Vineri) 11:59 pm

Lasă un răspuns

X