decembrie, 2019

06dec12:00 am11:59 pmFridaysForFuture Iași

Mai mult

Detalii eveniment

Schimbările climatice sunt o problemă cu care ne confruntăm în momentul de față și suntem responsabili pentru a o rezolva.

Elita politică atât la nivel național, cât și la nivel internațional, nu vrea o schimbare în această direcție din cauza influenței mari pe care o au marii poluatori,ca urmare a interesului lor exclusiv pentru profit, neglijând mediul înconjurător și pe cel social.

La nivel Internațional, timp de mai bine de 24 de ani, înalții reprezentanți ai statelor încearcă să ne ofere false garanții că se vrea tranziția spre o economie sustenabilă prin intermediul unor strategii intens dezbătute dar care fie sunt amânate la nesfârșit, fie sunt date uitării.

La nivel național se încearcă rezolvarea problemei schimbărilor climatice „din pix” prin rapoarte și statistici făcute din niște birouri parcă rupte de realitate, care nu se apropie nici pe departe cu situația de la fața locului. Toate acestea, în timp ce încă se defrișează masiv, termocentralele sunt subvenționate, iar potențialul eolian (locul 2 în Europa) este neglijat în mod intenționat.

La nivel local, orașul Iași se clasează pe un fruntaș loc l, obținând detașat titlul de „cel mai poluat oraș din România”. În același timp, municipalitatea taie brazi seculari pe motivul că sunt „comuniști” și decide înlocuirea acestora cu gazon. Transportul în comun este neperformant, planurile urbanistice sunt nerespectate și se dorește o noua „decongestionare” a traficului rutier pe model de secol precedent, punând pe primul loc mașina ci nu pietonul, modalitate ce s-a demonstrat ca fiind neeficientă în mai multe orașe din vestul Europei.

În acest caz, responsabilitatea rămâne a noastră, a societății civile să luăm atitudine!

Nu este prea târziu acționăm, dar în curând va fi, suntem la mai puțin de 12 ani de punctul în care nu ne vom mai putea repara greșelile!

„Nu vreau să fiți optimiști, vreau să vă panicați. Vreau să simțiți frica pe care eu o simt în fiecare zi, iar apoi să acționați.” – Greta Thunberg

Text: Adrian Popa,elev, Membru activ al asociației Mai Bine

Ora

(Vineri) 12:00 am - 11:59 pm

Lasă un răspuns

X