octombrie, 2019

08oct12:00 am11:59 pmForum bilateral - Vietnam, noi oportunități de afaceri

Mai mult

Detalii eveniment

Camera de Comerț și Industrie Iași are plăcerea de a vă invita să participați la o foarte interesantă întâlnire cu Delegația Ambasadei R.S. VIETNAM în România, condusă de E.S. Dl Dang Tran Phong, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar, delegație aflată în vizită oficială la Iași.
În cadrul Forumului organizat în ziua de marți, 8 octombrie 2019, ora 10.00, vom avea prilejul să discutăm în mod direct despre dinamizarea relațiilor bilaterale, oportunitățile pe care le oferă Vietnamul, de la turism până la comerț exterior și de la investiții până la importul forței de muncă vietnameze, specializată pe diferite sectoare de activitate.
Foarte important: pe 30 iunie 2019, la Hanoi, UE și Vietnam au semnat două acorduri: Acordul de liber schimb și Acordul privind protecția investițiilor. Acordul de liber schimb este unul dintre cele mai ambițioase acorduri de acest fel, ce prevede eliminarea aproape totală (99%) a taxelor vamale. 65% dintre taxele la exporturile UE către Vietnam vor dispărea la intrarea în vigoare a Acordului, restul urmând să fie eliminate în decursul a 10 ani. În ceea ce privește exporturile Vietnamului către UE, 71% dintre taxe vor dispărea în momentul intrării în vigoare a Acordului, restul urmând să fie eliminate în decursul a 7 ani. Acordul privind protecția investițiilor va asigura o protecție mai bună a investițiilor UE în Vietnam.
De asemenea, pe fondul deficitului din ce în ce mai mare de forță de muncă din România, din diverse sectoare de activitate, de la construcții până la hoteluri și restaurante, Vietnam s-a conturat a fi o sursă foarte viabilă pentru importul de forță de muncă. În acest sens, la întâlnire vor fi prezente firme românești și vietnameze, agreate de Ambasadă, care vor oferi informații detaliate angajatorilor români participanți.
Acest eveniment este premergător misiunii economice Afaceri.ro-Vietnam, organizată de Arhipelago cu sprijinul Camerei de Comerț și Industrie Iași în luna ianuarie 2020.
Considerând că aspectele colaborării româno-vietnameze prezintă relevanță și interes pentru activitatea pe care o desfășurați, vom fi deosebit de onorați de participarea dumneavoastră!
Participarea la acest eveniment este liberă, pe bază de confirmare prealabilă, în limita locurilor disponibile. Vă rugăm să confirmați participarea pe e-mail: cciasi@cciasi.ro sau prin SMS la numărul: 0746912190, ori prin formularul online: http://www.cciasi.ro/Forum_Vietnam_IASI_2019.htm

Ora

(Marti) 12:00 am - 11:59 pm

Lasă un răspuns

X