septembrie, 2019

29sep12:00 am11:59 pmFood not Bombs

Mai mult

Detalii eveniment

HRANĂ NU BOMBE. HRANA E UN DREPT, NU UN PRIVILEGIU!

Următoarea ediție “Hrană Nu Bombe/Food Not Bombs” va avea loc duminică, pe 29 septembrie 2019.

Vă invităm de la ora 13:00 la o masă caldă și un ceai la Gara CFR din Iași (gangul cu Biroul de bagaje de mână), fie că vreți să fiți cei care primesc sau cei care oferă.
Toată lumea este binevenită!

Ce vom face?
Fiecare participant va găti de acasă o masă caldă, urmând ca apoi să ne întâlnim pentru a o servi în mod gratuit oamenilor ce trec prin gară. Dacă nu aveți timp de gătit, puteți aduce și fructe, dulciuri, ceai, apă.

Ce fel de mâncare?
Vegană: motivul principal fiind siguranța nealterării produselor și evitarea oricăror neplăceri, pe lângă motivele etice asociate cu mângarea vegană. În plus, vrem să atragem atenția asupra risipei alimentare și violenței împotriva animalelor asociate cu aceasta.

Cum te poți implica?
Fie că-i vorba de ajutor la gătit, la transport, la servit sau de contribuții în donații, de preferabil în produse alimentare (legume, soia, uleiuri, condimente etc.) și NU FINANCIARE, orice lucru aparent mărunt va face diferența.
De asemenea, vă încurajăm sa aduceți pături, saci de dormit, si haine, urmând a le impărți oamenilor străzii.

!!! De câteva ediții, la Food Not Bombs se pot aduce și donații pentru campania Absorbante pentru toate!, o campanie ce își dorește sa ajute femeile ce locuiesc pe stradă cu obiecte de igienă intimă (mai multe detalii pe pagina campaniei: https://www.facebook.com/absorbante/). Sunt acceptate următoarele tipuri de produse:

– absorbante ambalate individual
– absorbante zilnice ambalate individual (Libresse sau Bella)
– șervețele nazale
– șervețele umede pentru igiena intimă sau hârtie igienică umedă
– gel dezinfectant pentru mâini
– lenjerie intimă AMBALATĂ INDIVIDUAL (punem accent ce acest lucru deoarece femeile la care ajung donațiile nu au unde să își spele hainele, astfel că riscul de raspândire a bacteriilor este mai mare dacă lenjeria intimă nu este ambalată)

NU SUNT ACCEPTATE: tampoane interne de tip OB, lenjeria intimă neambalată, cupe menstruale, absorbante neambalate individual, medicamente

Nu suntem un ONG, nu suntem o organizație religioasă, nu aparținem nici unui partid politic. Nu dorim să fim un exemplu pentru ce ar trebui să faci sau cum ar trebui să-ți trăiești propria viață pentru a deveni un om mai bun. Încercăm să ridicăm un semn de întrebare la adresa risipei zilnice de hrană în scopul reciclării ei.

“Hrană nu bombe” este o acțiune anonimă de SOLIDARITATE, NU de Caritate, ce încurajează unitatea, demnitatea, pacea si respectul. Este o mișcare ce se opune violenței de orice fel, fie că e vorba de război, sărăcie, rasism sau de violența împotriva animalelor și a Pamântului.

Cine vrea să ajute sau să se implice e binevenit să ne contacteze, pe event sau pe pagina de FB https://www.facebook.com/fnb.iasi/ .

Ora

(Duminica) 12:00 am - 11:59 pm

Lasă un răspuns

X