Raportează o problemă

sau anuleaza

FEEDBACK

logo

ContactDespre noiOfertaCariereNourasi

Festivalul Operelor Independente - ”Motanul încălțat„

19 IUN LUN
2017

poster Festivalul Operelor Independente - ”Motanul încălțat„ Iaşi

Aflat la prima ediţie, Festivalul Operelor Independente este o iniţiativă inovatoare în contextul cultural regional precum şi în perimetrul instituţional căruia îi aparţine Ateneul din Iaşi.
Suita de manifestări are ca idee centrală susţinerea, promovarea şi impulsionarea producţiilor din domeniul teatrului muzical realizate de către artiști independenți, indiferent de cetăţenie, precum și spectacolelor realizate de instituții de învățământ academic de profil. Punerea în valoare a tinerilor interpreţi şi realizatori, prin aducerea lor în prim-planul vieţii artistice, reprezintă o oportunitate de afirmare, dezvoltare şi recunoaştere profesională.
Festivalul este deschis şi lucrărilor muzicale în primă audiție precum și producțiilor experimentale de teatru muzical, dorindu-se o întâlnire între tradiţia genului şi impulsurile novatoare ale secolului 21, propunând publicului spectacole de operă, operetă şi spectacole muzicale pentru copii, stimulând creativitatea, inovaţia şi experimentul în interpretare şi realizare scenică.
Festivalul NU se adresează producţiilor realizate de către instituţiile de stat de profil.
Spectacolul de operă „Motanul încălțat” de C.Trăilescu va deschide prima ediție a Festivalului Operelor Independente la 
Secțiunea Clasic și va fi susținut de o trupă independentă din București.
Punerea în scenă are la bază tipologia de „poveste în poveste”, personajele participând cu succes la realizarea acestui tablou fantastic, luând parte, pe parcursul derulării operei, la realizarea unei noi povesti, din interior. Puntea dintre real și imaginar a fost ticluită cu multă finețe și îndemânare, în plan scenic utilizând obiecte simple pentru a demonstra cum cei mici reușesc să-și construiască un univers propriu, viu colorat, plin de idealuri și vise, folosindu-se doar de imaginația și inocența lor.

Astfel, spectacolul este efervescent, plin de energie, o explozie de bună dispoziție pentru publicul de toate vârstele.

Toți membrii echipei sunt laureați ai concursurilor naționale și internaționale și niște tineri artiști dornici de afirmare. Dedicarea și profesionalismul sunt două atribute care îi caracterizează, dorind ca pe mai departe că se perfecționeze în arta cântului, construind personaje cât mai complexe și originale,care să ajungă la inimile spectatorilor.

Regia: Daniel Prallea Blaga

Conducerea muzicală: Ioana Cojuharov

Proiect coordonat de conf.univ.dr. Claudia Codreanu

Motanul: Gloria Tronel

Ionică: Adrian Pleşca

Împăratul: Nermin Al Samman Al Madani

Marele dregător: Constantin Traşcă

Domniţa: Mădălina Constantinescu

Doica: Teodora Ilinescu

Hoţul, Robul şi Uriaşul: Andrei Hâncu

Iepuraşul Alb:Teodora Constantinescu

Spectacolul a obținut premiul II la Opera Fringe Festival, București, 2016
Biletele au fost puse în vânzare la prețul unic de 10lei și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului, de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.
Ateneul din Iași, Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi, Tel/fax: 0232-261.846, e-mail:office@ateneuiasi.ro; www.ateneuiasi.ro
#HaiLaAteneu

0 Comentarii

Adauga comentariu

Adaugă comentariu

Evenimente similare recomandate in Iaşi

Copyright © 2004-2011 Inoras.ro  •  Designed by code932.com

www.inoras.ro trafic.ro