Raportează o problemă

sau anuleaza

FEEDBACK

logo

ContactDespre noiOfertaCariereNourasi

Festivalul Internațional de Teatru „Aurel Luca“

05 DEC MAR
-
09 DEC SAM
2017

poster Festivalul Internațional de Teatru „Aurel Luca“ Iaşi

Festivalul Internațional de Teatru de la Iași a ajuns la ediția a XI-a. Începând din acest an, în onoarea fondatorului Teatrului Studentesc "Ludic", festivalul va purta numele "Aurel Luca".

Între 5 si 9 decembrie, vor fi prezentate 17 spectacole susținute de trupe de liceeni, de trupe afiliate Palatului Copiilor sau unor ONG-uri din Iași și de trupele studențești de la Casele de Cultură ale Studenților din București, Timișoara, Ploiești, Alba-Iulia, Sibiu, Iași, precum și un spectacol al unui teatru din Tel Aviv (Israel).

Un element noutate în desfășurarea festivalului îl constituie organizarea unei dezbateri foarte interesante alături de membrii Clubului de Comunicare Culturală "Logos" din Iași. Tema întâlnirii va fi "Tinerii și teatrul (de) azi", iar invitați vor fi regizorul Dan Victor, coordonatori ai trupelor de adolescenți și tineri din Iași, actorii trupelor implicate în festival. Dezbaterea este deschisă publicului de orice varstă.

Vineri, regizorul bucureștean Dan Victor va susține un workshop inedit pentru participanții la festival, atelier pe care îl realizează și pentru studenții din China.

Ziua de sâmbătă aduce un moment emoționant - o seară "În memoriam Aurel Luca" - în care va fi evocată personalitatea regizorului disparut în această toamnă. Spectacolul este gândit ca o întâlnire de suflet, cu scurte discursuri (susținute, printre alții, de regizorii Mihai Iorga - Republica Moldova și Eugene Nacht - Israel), proiecții foto-video, momente artistice (Fără Zahăr, Corul Angeli Senior, Clubul de dans și entertainment The Sky, Clubul de dans Elegance, Clubul de muzică Richard Oschanitzky, Teatrul Ludic). Tot cu această ocazie, vor fi decernate și trofeele festivalului.

Timp de cinci zile, CCS Iași va fi gazda unui eveniment de înaltă ținută artistică, realizat cu pasiune pentru publicul ieșean tânăr. Spectacolele propuse acoperă o gamă largă de subiecte de interes și epoci teatrale diferite. De la teatrul clasic la montările curajoase, de la teatrul absurd la spectacolele de teatru-dans, festivalul va aduce în fața publicului diversitate și calitate, creând o perspectivă complexă asupra fenomenului teatrului tânăr.

0 Comentarii

Adauga comentariu

Adaugă comentariu

Evenimente similare recomandate in Iaşi

Copyright © 2004-2011 Inoras.ro  •  Designed by code932.com

www.inoras.ro trafic.ro