decembrie, 2019

06dec(dec 6)12:00 am31ian(ian 31)11:59 pmExpoziția temporară Desenatorii patrimoniului

Mai mult

Detalii eveniment

Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași organizează, la Palatul Culturii din Iași, în perioada 6 decembrie 2019 – 31 ianuarie 2020, expoziția temporară „Desenatorii patrimoniului”.

În anii ’50 ai secolului trecut, accesul la fotografie și la tehnologia pe care aceasta o presupunea nu era deloc facil, astfel că nu de puține ori imaginea bunului cultural, care trebuia să se regăsească în fișele de evidență, a fost ilustrată cu ajutorul desenatorilor. Mai mult, Muzeul Etnografic al Moldovei deține și o colecție de relevee ale unor gospodării din zona Moldovei, realizate de studenții din acele vremuri ai Facultății de Arhitectură.

Specialiștii și-au propus să aducă în atenția publicului vizitator munca nevăzută a acestor profesioniști, desenatorii, dar și a studenților, prin expunerea a aprox. 80 de planșe (relevee și desene ale obiectelor atașate fișelor analitice de evidență).

Demersul expozițional marchează o premieră, dat fiind că niciunul dintre desenele expuse acum nu a fost prezentat vreodată publicului. Pentru a ilustra minuțiozitatea și talentul desenatorilor, câteva dintre fișele de evidență sunt expuse alături de obiectele pe care le descriu.

Vernisajul expoziției „Desenatorii patrimoniului” va avea loc vineri, 6 decembrie 2019, de la ora 12.00, în spațiul expozițional al Muzeului Etnografic al Moldovei.

 

Ora

Decembrie 6 (Vineri) 12:00 am - Ianuarie 31 (Vineri) 11:59 pm

Lasă un răspuns

X