Raportează o problemă

sau anuleaza

FEEDBACK

logo

ContactDespre noiOfertaCariereNourasi

Expozitia -100 de ani în IMAGINI TACTILE

28 NOV MIE
-
09 DEC DUM
2018

poster Expozitia -100 de ani în IMAGINI TACTILE Iaşi

 

Miercuri, 28 noiembrie, ora 12.00, vă invităm să participați la vernisajul expoziţiei „100 de ani în Imagini Tactile” - o istorie în relief, accesibilizată pentru nevăzători. Evenimentul este organizat de Complexul Muzeal Național „Moldova", în parteneriat cu Asociaţia pentru Dezvoltare Urbană (ADU).

Expoziţia constă într-o serie de imagini istorice, realizate prin tehnici specifice de reinterpretare a formelor şi printate în relief pe o hârtie specială, corelate cu descrieri ce pot fi uşor accesate prin telefonul mobil.

În planșe tactile, cu descrieri disponibile pe telefonul mobil, sunt prezentate personalități și momente cheie ale istoriei României. La baza realizării imaginilor tactile stau tehnici specifice de interpretare a pozelor, prin care se obţin desene stilizate, reliefate apoi pentru a fi „citite” de persoanele nevăzătoare. În egală măsură, publicul văzător va descoperi o modalitate inedită de a se raporta la istoria naţională.

Proiectul „Imagini Tactile”, derulat de Asociaţia pentru Dezvoltare Urbană, în parteneriat cu Centrul de Consultanță Istorică şi co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, pune bazele primei biblioteci virtuale de imagini accesibilizate pentru persoanele cu deficienţe de vedere din România. Scopul final al proiectului este ca prin asocierea imaginilor tactile cu descrierile audio, să se „traducă” o parte din istoria vizuală şi a patrimoniului ţării noastre într-o formă accesibilă persoanelor cu deficienţe de vedere.

Expoziția va putea fi vizitată la Palatul Culturii din Iași, în spațiul Muzeului de Artă (etajul I), până pe 9 decembrie 2018.

Vă aşteptăm cu drag!

0 Comentarii

Adauga comentariu

Adaugă comentariu

Evenimente similare recomandate in Iaşi

Copyright © 2004-2011 Inoras.ro  •  Designed by code932.com

www.inoras.ro trafic.ro