Raportează o problemă

sau anuleaza

FEEDBACK

logo

ContactDespre noiOfertaCariereNourasi

Eclipsa totală de Lună

27 IUL VIN
2018

poster Eclipsa totală de Lună Iaşi

Clubul Lunaticilor este un Club Științific ce se întrunește în serile cu Lună plină, în incinta Ateneului din Iași și are ca principal obiectiv prezentarea în cadrul unor întâlniri informale a stadiului actual al cunoașterii din diverse domenii ale științei pentru dezvoltarea unei atitudini pozitivă față de valorile și realizările științei și tehnicii contemporane.

Următoarea întâlnire a Clubului va avea loc în seara zilei de 27 iulie 2018, după orele 21 pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, pentru a fi martorii unui eveniment cu totul deosebit, Eclipsa totală de Lună. 

Dat fiind faptul că fenomenul este unul cu totul special și rar, a devenit o sursă a legendelor și a miturilor, printre acestea strecurându-se și numeroase tradiții și superstiții. Totuși, din punct de vedere astronomic și matematic, un astfel de eveniment este doar un spectacol fascinant și interesant, dat de alinierea Soarelui, Pământului și Lunei, ce are loc indiferent dacă citești horoscopul sau nu. 

Participarea este gratuită, iar dacă condițiile meteo ne vor permite, vom urmări Eclipsa de Lună, dar și planetele Marte, Saturn și Jupiter cu ajutorul telescoapelor.

0 Comentarii

Adauga comentariu

Adaugă comentariu

Evenimente similare recomandate in Iaşi

Copyright © 2004-2011 Inoras.ro  •  Designed by code932.com

www.inoras.ro trafic.ro