Raportează o problemă

sau anuleaza

FEEDBACK

logo

ContactDespre noiOfertaCariereNourasi

Datini și obiceiuri de iarnă. Măști de Anul Nou

15 DEC SAM
-
13 IAN DUM
2018

poster Datini și obiceiuri de iarnă. Măști de Anul Nou Iaşi

Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași organizează, în perioada 15 decembrie 2018 - 13 ianuarie 2019, expoziția temporară „Datini și obiceiuri de iarnă. Măști de Anul Nou”.

Selecția expozițională va aduce în fața publicului măști confecționate de meșteri populari renumiți din zona Moldovei (Neamț, Botoșani, Iași), dar și obiecte de recuzită din patrimoniul muzeului - o împletire de vechi și nou, în spiritul perioadei în care ne aflăm.

Dintre toate practicile asociate intervalului de regenerare a timpului, etalarea măștilor de Anul Nou continuă să reprezinte momentul cel mai așteptat în comunitățile din Moldova. Confecționate din materiale diverse și invocând personaje zoomorfe sau antropomorfe, cu alai specific sau parte a unui „alai de alaiuri”, măștile de Anul Nou se întâlnesc în zona Moldovei într-o mare varietate tipologică. Rolul important al acestora reiese și din forța cu care meșteșugul confecționării măștilor reușește să se mențină actual.

Vernisajul va avea loc sâmbătă, 15 decembrie 2018, ora 11.00, la Palatul Culturii, în spațiul expozițional al Muzeului Etnografic al Moldovei, și îi va avea invitați pe elevii Școlii Gimnaziale „D. Sturdza” din Popești - structura Hărpășești (județul Iași), care vor prezenta obiceiuri de iarnă specifice zonei din care provin.

0 Comentarii

Adauga comentariu

Adaugă comentariu

Evenimente similare recomandate in Iaşi

Copyright © 2004-2011 Inoras.ro  •  Designed by code932.com

www.inoras.ro trafic.ro