Raportează o problemă

sau anuleaza

FEEDBACK

logo

ContactDespre noiOfertaCariereNourasi

Conversații despre sclavia modernă @Cuib

15 FEB JOI
2018

poster Conversații despre sclavia modernă @Cuib Iaşi

În Dialog și Ronnie Matthew Harris, membru al Sacred Roots din Chicago, vă invită la un dialog despre sclavia modernă. Ronnie este implicat în inițiativa Not on Our Watch, parte a campaniei I AM Campaign de a lupta împotriva sclaviei moderne în România și în SUA. 

În 2017, România a înregistrat cea mai mare creștere a riscului de a fi afectată de sclavia modernă la nivel global (cf. Global Slavery Index). De aceea, ne propunem să pornim de la o definiție mai generală a sclaviei moderne și să contextualizăm conceptul pentru a putea înțelege mai bine formele subtile ale acestuia, uneori tolerate și prea puțin discutate în comunitățile în care trăim; mecanismele particulare care cresc riscul și permit manifestarea sclaviei moderne în societatea noastră; ce putem face și cine ar trebui implicat pentru a diminua riscurile de apariție a fenomenului.

Sclavia modernă se referă, în sens larg, la relația în care o persoană se află sub controlul altei persoane. Menținerea controlului se face prin forță simbolică sau violență cu scopul întreținerii relației de exploatare. Sclavia modernă se referă la traficul de persoane, exploatarea sexuală, exploatarea copiilor sau altor persoane pentru diferite munci, plata unor împrumuturi financiare prin muncă (de cele mai multe ori imposibil de plătit), căsătorii forțate, „moștenirea” statutului de sclav etc.

Evenimentul este adresat persoanelor care lucrează direct sau indirect cu victime ale sclaviei moderne, în toate formele ei (persoane traficate, victime ale violenței domestice, persoane forțate să lucreze în condiții ilegale etc.).

Participarea este gratuită. Număr maximum de participanți: 25. Rugăm persoanele interesate să completeze formalurul de înscriere goo.gl/RMiaPp . Evenimentul include două pauze de cafea și o pauză de prânz.

Evenimentul este parțial finanțat de U.S. State Deprtament, dar toate aspectele organizatorice sunt independente de această instituție.

0 Comentarii

Adauga comentariu

Adaugă comentariu

Evenimente similare recomandate in Iaşi

Copyright © 2004-2011 Inoras.ro  •  Designed by code932.com

www.inoras.ro trafic.ro