iunie, 2019

01iun12:00 am11:59 pmConstelatii Familiale - Relatia Parinte-Copil

Mai mult

Detalii eveniment

RELATIA PARINTE-COPIL DIN PERSPECTIVA SISTEMICA
-atelier de Constelatii familiale-

Cei mai multi dintre noi constientizam si intelegem ca viata noastra afectiva, modul in care relationam cu partenerul, cu copiii nostri si cu alte persoane din jur, felul in care ne percepem pe noi insine si pe ceilalti, sunt rezultatul experientelor pe care le-am trait in copilarie in familiile noastre de origine. Totusi continuam sa intampinam dificultati cand vine vorba de a ne elibera cu adevarat de ceea ce ne blocheaza, ne provoaca suferinta, de ce ne impiedica sa traim, sa ne bucuram, sa ne simtim bine cu noi insine.

Constientizarea si intelegerea la nivel mental nu sunt suficiente. Schimbarea reala are loc la nivel afectiv-emotional, printr-o repozitionare interioara, profunda fata de parintii nostri, fata de familia noastra, asa cum au fost. Indiferent de experientele prin care au trecut sau de ceea ce stim despre persoanele semnificative din trecutul nostru, toate sunt in noi, iar respingerea lor provoaca doar mai multa suferinta pentru ca asta inseamna ca respingem parti din interiorul nostru.

In Constelatii ai ocazia sa intrerupi tiparele disfunctionale care iti creeaza dificultati, astfel incat sa nu dai mai departe copiilor tai ceea ce a fost greu sa primesti de la generatiile anterioare si sa porti toata viata cu tine. Aici poti sa explorezi relatiile cu parintii tai si sa vezi ce impiedica sau, dimpotriva, ce ajuta iubirea sa curga pentru a aduce mai multa armonie in propria viata. Asta presupune de cele mai multe ori sa privesti catre familia ta de origine si sa clarifici rolurile pe care le-ai avut ca si copil, dar si pe cele pe care le ai in prezent.

Prin intermediul metodei Constelatiilor ai posibilitatea sa vezi si sa accepti adevarul cu iubire profunda, cu respect si onorand istoria familiei, restabilind astfel echilibrul in mod sanatos. Atunci cand in interior iti dai voie sa mergi mai departe si sa iti traiesti viata fara sa mai fii loial familiei prin suferinta, reusesti sa te diferentiezi, sa fii prezent si sa traiesti in pace si armonie cu tine insuti si cu ceilalti.

Cum se lucreaza in Constelatiile Familiale?

Persoana care lucreaza in constelatie isi formuleaza o intentie, un obiectiv, in functie de ceea ce isi doreste sa rezolve. Metoda utilizeaza participantii din grup ca reprezentanti pentru persoane sau aspecte semnificative din viata clientului cum ar fi membri ai familiei, colegi, parteneri de cuplu, fosti parteneri. Uneori pot fi reprezentate concepte cum ar fi o emotie, adevarul, tara de origine etc. Din rolul de reprezentanti sau doar ca observatori ai procesului, participantii adesea dobandesc intelesuri profunde asupra propriei vieti, fie ca isi lucreaza propria constelatie sau nu.

Ce problematici pot fi abordate prin metoda Constelatiilor Familiale?

Ignorarea si nerespectarea legilor iubirii duce la ceea ce Bert Hellinger, intemeietorul acestei metode, numeşte incurcaturi sistemice. Ele au legatura cu excluderea (incalcarea legii dreptului egal de a aparţine), cu dezordinea in ceea ce priveşte locul in sistemul familial (incalcarea legii ordinii) şi cu dezechilibrul in ceea ce priveşte schimbul (incalcarea legii echilibrului intre ce dai şi ce iei din sistem).

Manifestarile ce pot aparea ca urmare a incurcaturilor sistemice pot lua diferite forme:
-repetitii si situatii asemanatoare pe care le traiesc unii membri ai familiei cu ceea ce au trait alte persoane din aceeasi familie de origine in trecut;
-dificultati in relationarea cu membrii familiei actuale;
-comportamente si simptome fizice aparent inexplicabile ale unor membri ai familiei;
-dificultati si blocaje observate la nivel individual, la un membru din familie.

Participarea la constelatii inseamna posibilitatea de acces interior la compasiune si acceptare, ofera un sens foarte concret unei perspective mai inalte asupra vietii noastre si a celor de langa noi sau de dinaintea noastra, o perspectiva a adevarului, a iubirii sanatoase, a solidaritatii, destinului si demnitatii umane.

Un atelier de Constelatii Familiale poate avea efectul unui an – doi de terapie individuala deoarece grupul ofera un camp suport de siguranta, de continere si mai ales energia necesara pentru a dizolva si schimba ceea ce a fost creat, mentinut si intretinut atat de mult timp si care afecteaza viata persoanei.

Unde are loc atelierul?
Centrul Dianthis Iasi, Str. Brandusa nr. 2

Cand?
Sambata 1 iunie 2019, orele 10.00 – 18.00

Program:
10.00 – 11.00 – PREZENTARE – Relatia parinte-copil din perspectiva sistemica
11.00 – 18.00 – WORKSHOP – Constelatii familiale

Investitie:
– 200 lei/ persoana
– daca vii impreuna cu un prieten sau un membru al familiei, fiecare dintre voi plateste 150 lei

Cine sustine atelierul?
MAGDALENA SMOLINSCHI
-psiholog, psihoterapeut sistemic de cuplu si familie acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania
-facilitator de constelatii familiale

Pentru inscrieri si informatii suplimentare, va rog trimiteti mesaj scris pe adresa de email centrul.dianthis@gmail.com, privat pe Messenger sau apelati numarul de telefon: 0744.797250 – Magdalena Smolinschi

Va astept cu drag!

Ora

(Sambata) 12:00 am - 11:59 pm

Lasă un răspuns

X