Raportează o problemă

sau anuleaza

FEEDBACK

logo

ContactDespre noiOfertaCariereNourasi

Congresul Profesorilor de Istorie si Limba Romana de la Iasi

31 AUG SAM

poster Congresul Profesorilor de Istorie si Limba Romana de la Iasi Iaşi

Platforma unionistă Acțiunea 2012 organizează la Iași, în perioada 31 august – 1 septembrie 2019 „CONGRESUL PROFESORILOR DE ISTORIE ȘI LIMBĂ ROMÂNĂ”. Evenimentul coincide cu Ziua Limbii Române, fiind dedicat atât profesorilor universitari, cât și profesorilor din învățământul secundar superior, pe scurt, oamenilor responsabili de formarea profesională și intelectuală a tinerei generații de români.

În cadrul acestui congres se va bate monedă pe aprofundarea cunoașterii românilor din diaspora istorică, aflată în jurul actualelor frontiere ale României, fiind abordate teme precum: istoria, personalitățile și situația actuală a fiecărei regiuni istorice în parte. Cel din urmă subiect menționat cuprinde mai multe subcapitole, precum situația limbii române, regimul școlilor naționale, bisericile comunităților (indiferent de jurisdicția canonică căreia îi aparțin), politica minorităților în statele gazdă și, nu în ultimul rând, politicile lingvistice în statele care administrează aceste regiuni în prezent.

Congresul se va desfășura la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, pe durata a două zile, sâmbătă, 31 august, în intervalul orar 12:00 -18:00 și duminică, 1 septembrie, între orele 10:00 și 15:00, se va începe cu intonarea imnului național al României, urmând ca mai apoi reprezentanții fiecărei regiuni să ia cuvântul. Pe lângă aceștia, la lista vorbitorilor se mai adaugă niște invitați speciali, precum, Mihai Nicolae, Mihai Clenciu, Tudor-Vișan Miu.

Urmărim ca, la finalul acestui congres, participanții să reușească să creeze relații profesionale între regiunile pe care le reprezintă, precum și să își asume susținerea unei ore a românilor de pretutindeni în cardul primului semestru al anului școlar 2019-2020.

Dacă ești profesor, înscrie-te acum aici: www.unionistii.ro/congresul_profesorilor

0 Comentarii

Adauga comentariu

Adaugă comentariu

Evenimente similare recomandate in Iaşi

Copyright © 2004-2011 Inoras.ro  •  Designed by code932.com

www.inoras.ro trafic.ro