Raportează o problemă

sau anuleaza

FEEDBACK

logo

ContactDespre noiOfertaCariereNourasi

Clubul Exploratorilor *vârste: 10-14 ani - Lumea Științelor

10 MAR SAM
-
28 APR SAM
2018

poster Clubul Exploratorilor *vârste: 10-14 ani - Lumea Științelor Iaşi

Lansăm ”Clubul Exploratorilor-lumea științelor” pentru copii și adolescenți de vârste 10-14 ani. 
Primul modul al clubului are 4 sesiuni, în perioada 10 martie-28 aprilie. Experimentele sunt adaptate categoriei de vârstă și se desfășoară bilunar, sâmbăta, în intervalul 11.30-13.00.

Clubul se formează cu minim 5 participanți confirmați. Înscrierile se pot face direct pe pagina evenimentului sau prin telefon: 0752914360/ 0744604140.

Fișele de lucru sunt incluse, astfel încât puteți repeta experimentele acasă, în familie. 

Modul de plată: se realizează ca donație 120lei/ modul sau 35lei/ atelier.
---
Iată ce urmează:
Atelier 1 (10 martie 2018)- REACȚII DE PRECIPITARE ȘI VIRAJE DE CULOARE 
În cadrul Atelierului vom fabrica o cerneală cu totul specială! Vom semna o hârtie oarecare cu « cerneală » roșie și vom observa ce se întalmplă în timp.
Vom transforma de asemenea apa în “lapte” în urma unei reacții chimice. 
Un alt precipitat îl vom obține din amestecarea unei soluții de sulfat de cupru cu hidroxid de sodiu. 
Siropul de zahăr în diferite concentrații și culori se va așeza interesant în straturi în funcție de cantitatea de zahăr dizolvată. 

Atelier 2 (24 martie 2018)- EDIȚIE SPECIALĂ DE PAȘTE -Coloranții naturali sunt utilizați în vopsitul ouălor. 
Copiii vor afla cum putem extrage culoarea din coji de ceapă sau spanac, care sunt proprietățile coloranților naturali și din secretele culorilor care infrumusetează florile și fructele.
Atelierul are rolul de a învăța beneficiile alimentației natural în detrimentului utilizării alimentelor procesate chimic. 
Micii exploratori vor fi încântați să realizeze singuri vopsirea oului de Paște! 

Atelier 3 (14 aprilie 2018)- PRINCIPIUL ACȚIUNII ȘI REACȚIUNII 
Legea a treia a lui Newton este în mod normal aplicată și obiectelor care se ciocnesc. Asemenea forțe provoacă unui obiect creșterea vitezei și momentului și celuilalt obiect scăderea vitezei și momentului. 
În orice interacțiune, există o pereche de forțe care acționează asupra celor două obiecte. Modulul forței pe primul obiect este egală cu modulul forței asupra celui de al doilea obiect. Sensurile acestor forțe sînt egale. 
O varietate de forțe pereche acțiune-reacțiune sunt evidente în natură. De exemplu peștele se deplasează în apa datorită acestor forțe perechi. Mărimea forței asupra apei este egală cu mărimea forței asupra peștelui. și opusă că sens. Această interacțiune cu forțe pereche face posibil că peștele să înoate. 

Atelier 4 (28 aprilie 2018)- FASCINAȚIA BIOLOGIEI
În cadrul Atelierului vom discuta și experimenta cum se hrănesc plantele. 
Ce este ADN-ul, de ce este el raspunzător, cât de important este în viața noastră - sunt câteva din detaliile care vor fi experimentate.
Copii se vor familiariaza cu noțiunea de ADN și vor învăța să îl extragă din fructe ( banană sau kiwi). Prin zdrobirea fructelor peretele celular se distruge, eliberând ADN-ul (tehnică de macerare). Vom distruge apoi membrana celulară și vom precipita ADN-ul. 
De asemenea vom identifica proteinele ( albuș de ou= albumina, lapte= cazeină) prin reacția biuretului, o reacție de identificare specifică. Denaturarea proteinelor este un proces de modificare ireversibilă a acestora prin distrugerea unor legături din interiorul mocromoleculei proteice și pierderea activității specifice. 

-----

Facilitatorul experimentelor este Doamna de Stiinte. Alina, persoana din spatele Doamnei de Știință, are peste 2 ani experiență în lucrul cu copiii în Atelierele de Științe desfășurate în cadrul After School-urilor, a școlilor de vară și în cadrul Săptămanii “Școala Altfel”. Este licențiată în Chimie și Fizică, iar din anul 2014 este doctor în Științe. În prezent este cercetător științific la Institutul de Chimie Macromoleculară “Petru Poni” din Iași.

Sursa foto: bayer.com

0 Comentarii

Adauga comentariu

Adaugă comentariu

Evenimente similare recomandate in Iaşi

Copyright © 2004-2011 Inoras.ro  •  Designed by code932.com

www.inoras.ro trafic.ro