Raportează o problemă

sau anuleaza

FEEDBACK

logo

ContactDespre noiOfertaCariereNourasi

CALUL ALB - 17 octombrie - Sala Uzina cu Teatru

17 OCT MAR
2017

poster CALUL ALB - 17 octombrie - Sala Uzina cu Teatru Iaşi

CALUL ALB: Scurtă istorie a urii (2016-1944)
Teatrul National "Vasile Alecsandri" Iasi
Sala Uzina cu Teatru
Duminică, 17 octombrie 2017, ora 19:30

Un spectacol de Ioana Păun, după un text de Smaranda Nicolau și o investigație jurnalistică de Laura Ștefănuț, susținut de Ilinca Manolache, cu inserții de muzică live compusă de Diana Miron, pe o scenă în mijlocul căreia tronează un acvariu cu pești vii. 

În 2016, o jurnalistă TV plină de zel și dornică de afirmare investighează un proces istoric: condamnarea torționarului Ioan Ficior. Cu 60 de ani înainte, Ioan Ficior, un tânăr comunist zelos, conduce lagărul de muncă Periprava unde 100 de oameni vor muri din cauza tratamentelor inumane aplicate. Se spune că primea prizonierii pe un cal alb și îi teroriza sărind cu calul peste ei. Cu alți 20 de ani înainte, în anii ‘40, un foarte tânăr baron ungur omoară un țăran român în fața fratelui acestuia, Ioan Ficior. 

„CALUL ALB” nu se limitează doar la fapte, ci se deschide spre chestiuni mai generale ale conștiinței umane și ale umanului precum ura, manipularea, prefabicarea istoriei sau perspectivismul. Spectacolul este un efort de a privi lucid trecutul nostru recent și de a diseca mecanismele radicalizării. Cine sunt Arhitecții Moralității și cum modelează conștiința contemporană?

Durata: 1h 10min. Spectacolul se va încheia cu o dezbatere deschisă, de aproximativ jumătate de oră, moderată de Mihail Bumbeș.

__

BILETE: 22 LEI, se pot achiziționa de la:
- AGENȚIA TEATRALĂ (str. Ștefan cel Mare nr. 4, lângă BCR, tel. 0232-255999), program: 12.00– 17.00, de marți până sâmbătă inclusiv;
- ONLINE din rețeaua Eventim: http://www.eventim.ro/ro/bilete/calul-alb-iasi-uzina-cu-teatru-991779/performance.html sau din rețeaua magazinelor partenere: Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas și Cărturești;
- de la casa de bilete a sălii de spectacol, cu o jumătate de oră înaintea reprezentației.

___

„Te-ntoarce pe dos și cu capu-n jos, ca o centrifugă”
(Andra Matzal, Scena9)

„Calul Alb nu poate fi cuprins și așezat într-o pagină, el trebuie văzut și, mai ales, simțit”
(Alexandra Pascu, B-Critic)

„Ce e important la Calul Alb este faptul că te pune pe gînduri.”
(Oana Stoica, Dilema Veche)

„Exact îndrăzneala de a vorbi în alte nuanțe despre un subiect instalat discursiv în zona adevărurilor absolute îl face o ‘lectură’ obligatorie.”
(Iulia Popovici, Observator Cultural)

___

Mai multe informații:
http://www.teatrulnationaliasi.ro/stagiunea/calul-alb--156.html
Detalii turneu: http://bit.ly/calul-alb-info

0 Comentarii

Adauga comentariu

Adaugă comentariu

Evenimente similare recomandate in Iaşi

Copyright © 2004-2011 Inoras.ro  •  Designed by code932.com

www.inoras.ro trafic.ro