august, 2019

23aug(aug 23)12:00 am25(aug 25)11:59 pmAnsamblul cameral de muzica veche Anton Pann

Mai mult

Detalii eveniment

Ansamblul cameral de muzică veche Anton Pann va concerta la ITO Moldova 2019
Sâmbătă, 24 august 2019 în Grădina Palas începând cu orele 20.00, Ansamblul cameral de muzică veche Anton Pann va oferi publicului ieșean un recital de muzică veche românească.

Muzica Ansamblului cameral de muzică veche Anton Pann readuce în atenția unei audiențe tot mai numeroase, prin căldura interpretării fără cusur a ornamenticii și ritmicii specifice, savoarea muzicii de curte, delicatețea formelor clasice de sorginte orientală și, totodată, un suflu nou de energie transpusă prin orchestrația actuală, vivacitatea tinereții interpreților și devotamentul lor față de muzica pe care o propun.
Ansamblul cameral de muzică veche Anton Pann și-a ales ca misiune să redescopere frumusețea muzicii vechi românești și să o împărtășească, în bucurie, cu publicul. Grupul a luat ființă în anul 2004 și a atras tineri muzicieni, absolvenți ai Universității Naționale de Muzică, uniți de pasiunea lor comună de a aduce din nou la lumină valori culturale muzicale dintre secolele XIV și XIX.
Autenticitatea muzicii lor se bazează atât pe folosirea instrumentelor tradiționale, pentru un sunet ce redă cât mai fidel emoția epocii, cât și o pe amplă activitate de cercetare în urma cărora au fost descoperite documente vechi și manuscrise, aflate în custodia unor biblioteci din țară sau în arhivele unor mănăstiri și biserici din România.
Fiecare concert al Ansamblului Anton Pann aduce în fața publicului frumsețea demult uitată a muzicii vechi ce renaște în luminile scenei și compozitori valoroși din vechime, precum Dimitrie Cantemir, Anton Pann, Gheorghe Ucenescu, Mitropolitul Veniamin, Costache, Ioan Căianu, Ali Ufki, Sultanul Abdul Aziz, Tambur Cemil Bey și mulți alții revin în actualitate.
Concertul face parte din seria de evenimente publice cuprinse în cadrul Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Moldova – ITO Moldova , eveniment  organizat de  Arhiepiscopia  Iașilor în perioada 23-25 august 2019 la care participă 1500 de tineri cu vârsta cuprinsă între 14-35 ani  din județele Iași, Neamț, Botoșani, Suceava, Vaslui, Bacău, Ialomița și care oferă participanților un program alcătuit din 6 conferințe tip TEDx, ateliere de dezbateri, vizita orașului Iași, conferința cu tema Tânărul în Cetate, Sfânta Liturghie, o festivitate de deschidere și de închidere.

Parteneri principali ai evenimentului:  Primăria Iași, Consiliul Județean Iași, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi, ASCOR Iași, ATOR Iași, Doxologia Media, Trinitas TV

Ora

23 (Vineri) 12:00 am - 25 (Duminica) 11:59 pm

Lasă un răspuns

X