Vrei mai mult control pe peretele tau FB?

Facebook va permite utilizatorilor să blocheze comentariile nedorite de la afişarea în propriul Timeline, definind cuvinte cheie

Hărţuirea în paginile reţele de socializare este un fenomen greu de stăpânit pentru administratorii Facebook, analizarea fiecărei solicitări pentru diferenţierea abuzurilor veritabile de simple discuţii în contradictoriu durând uneori prea mult pentru ca înlăturarea mesajelor să-şi mai atingă scopul.
Încercând să reducă din presiunea pusă pe echipele de moderatorii, Facebook pune la dispoziţia utilizatorilor o unealtă puternică pentru auto-cenzurarea comentariilor nepotrivite lăsate pe propriul Timeline de vizitatori.

Eficientă mai ales împotriva tentativelor de hărţuire în care sunt folosite mesaje şi exprimări repetitive, opţiunea Ban These Words permite setarea de cuvinte cheie şi fraze a căror folosire cauzează ascunderea automată a comentariului respectiv. Acelaşi tratament poate fi aplicat şi pentru animaţii emoji a căror folosire este considerată ofensatoare.

Postările ascunse în acest mod rămân vizibile doar pentru autor, fără ca acesta să fie informat despre cenzurarea mesajului, în ideea de a nu încuraja escaladarea discuţiei în contradictoriu. Pentru ofensele aduse în mod repetat, va fi posibilă includerea persoanei respective pe lista de vizitatori nepoftiţi, orice comentarii primite din partea acestora fiind ascunse în mod automat.
Momentan, noua funcţie se află la stadiu experimental şi este testată cu un grup restrâns de utilizatori Facebook, debutul la scară largă urmând să fie anunţat la o dată ulterioară.

Search

martie, 2024