Vicele poate câștiga?

Lista nominalizărilor la Oscar în acest an a pus alte cinci filme în bătălia pentru marele premiu, titulara de ”cel mai bun film al anului”, dacă zilele trecute am vorbit despre ”The Favourite”, ”Rome” și ”A star is Born”, azi a venit rândul Vicelui, în regia lui Adam Kay, cu Christian Bale, Amy Adams și Steve Carell în distribuție.

”Vice” e povestea lui Dick Cheney (Christian Bale), un fin cunoscător al sistemului birocratic din Washington, care ajunge în mod discret să posede o putere politică imensă: Vicepreședinte în echipa prezidențială a lui George W. Bush. Dick Cheney devine cel mai puternic om din SUA și contribuie în mod decisiv la impunerea unei noi ordini mondiale. Consecințele acțiunilor sale le resimțim până azi.

”Vice” are opt nominalizări la Oscar, iar Christian Bale deja a primit pentru acest rol, premiul pentru cel mai bun actor la Globurile de Aur în acest an. Actorul nu este la prima experiență în care face o transformare radicală a apariției sale pentru filmări; după ce în 2004 pentru rolul din ”Maşinistul”, Christian Bale a slăbit 63 de kilograme până a ajuns piele și os, de data asta el a lucrat cu un nutriționist care l-a ajutat să se îngrașe foarte mult. „Este pentru prima dată când m-am dus la un nutriționist, pentru că efectiv m-am simțit depășit”, a explicat Bale într-un interviu pe covorul roșu la lansarea producției ”Vice”.

Cât despre controversele în legătură cu asemănările, destul de mari, din punct de vedere fizic. cu Donald Trump, președintele SUA, Christian Bale declară pentru presa americană (news.sky.com) că Dick Cheney, personajul său ”are creier” și înțelege ce înseamnă a conduce, lucru pe care nu îl poate spune și despre Președinte.

”Vice” va avea premiera în România pe 22 februarie, două zile mai târziu vom afla și câte din cele opt nominalizări la Oscar s-au transformat în premii.

Un articol de Bianca Ioan

Search

aprilie, 2024