Un om la locul lui

Cinematografia românească pare că nu are timp de niciun respiro, aproape în fiecare lună se lansează o premieră, și majoritatea prezintă debuturi în lungmetraj. Am putea spune că e o perioadă foarte productivă din punct de vedere creativ, mai ales pentru cei care sunt la început de drum și care mizează pe impactul acestor începuturi. Aceasta nu poate fi decât în avantajul spectatorilor, dar și tinerilor actori.

Din această categorie a debuturilor cu impact face parte și pelicula Un om la locul lui  filmul de debut în lungmetraj al regizorului Hadrian Marcu, care rulează în mai multe cinematografe din țară încă de la finalul săptămânii trecute. Din distribuție fac parte Bogdan Dumitrache, Ada Galeș, Mădălina Constantin și Adrian Titieni.

   „Un om la locul lui” a avut premiera mondială în cadrul secțiunii New Directors a Festivalului de Film de la San Sebastian și a fost selectat în competiția dedicată regizorilor aflați la debut a festivalului de film de la Namur.

 Pelicula spune povestea lui Petru, inginer de foraj într-o companie multinațională, care e pe cale să devină soț și tată atunci când Sonia, amanta lui, e implicată într-un accident grav de mașină. Pe măsură ce opțiunile sale se restrâng tot mai mult, Petru caută calea onorabilă de ieșire dintr-un triunghi amoros care se zgâlțâie din toate laturile. Filmul este o adaptare a romanului “Firesc”, de Petre Cimpoeșu, cu Bogdan Dumitrache, Ada Galeș, Mădălina Constantin și Adrian Titieni.

În zona Moldovei, filmul poate fi văzut în Gura Humorului la Centru Cultural Gura Humorului și la Iași la Cinema Ateneu.

Un articol scris de Bianca Ioan

Search

aprilie, 2024