Tu stii ce poate telefonul tau?

iPhone este recunoscut pentru multitudinea de trucuri magice pe care le poate face. Iata o lista de 21 de functii ascunse.

Scutura pentru “Undo”

Ai gresit in timp ce scriai un mesaj sau un post pe Facebook sau poate ai editat gresit o poza? Nici-o problema, scutura putin telefonul si el te va intreba daca vrei sa revii asupra ultimei actiuni.

“Plane mode ON” ca sa iti incarci bateria mai repede

Ai nevoie de baterie dar te grabesti si nu poti astepta o incarcare completa? Activeaza modul “Avion” pentru a dezactiva cei mai mari consumatori ai telefonului: wireless-ul si reteaua mobila. Astfel, telefonul tau se poate incarca de doua ori mai repede.

Fa-o pe Siri sa iti citeasca mail-urile

E nevoie doar sa ii spui “Read my email” si Siri iti va citi toate mail-urile. Daca ai anumite preferinte le poti cere pe cele mai recente (“Read my latest email”) sau poti cere mesajele de la o anumita persoana (“Do I have email from X”).

Afla ce avioane sunt deasupra ta in acest moment

Intreab-o pe Siri “What flights are above me?” sau “Planes overhead” si ea o sa iti zica exact ce avioane trec pe deasupra locatiei tale fix in acel moment. Util? Probabil nu. Interesant? Cu siguranta da!

Invat-o pe Siri cum se pronunta un anumit cuvant

Partea cea mai atractiva e ca aceasta functie te face sa te simti mai inteligent(a) decat Siri. De fiecare data cand ea nu pronunta un cuvant corect o poti corecta spunandu-I “That’s not how you pronounce […..]” si ea iti va oferi alternative din care tu poti sa alegi.

Opreste-ti muzica automat dupa un anumit timp

Daca ai nevoie sa iti dozezi muzica, poti sa folosesti functia Timer ca sa iti opresti muzica si sa nu cante toata noaptea, dupa ce adormi. In aplicatia Timer poti sa selectezi o actiune pe care iPhone-ul sa o asocieze cu momentul “When timer ends”. Printre aceste actiuni se numara si “Stop Playing”.

Deruleaza filmele cu o viteza mai mica

Un truc foarte util. Daca vrei sa ajungi la un anumit moment dintr-un clip video dar nu prea nimeresti momentul exact pentru ca telefonul deruleaza mult prea inainte sau mult prea inapoi, poti controla viteza cu care deruleaza telefonul. Trebuie doar sa tii apasat pe cercul de pe bara player-ului si sa tragi in jos. Astfel modifici vineza de scroll a player-ului video.

Fa o poza folosind butoanele de volum

In cazul in care nu poti sa faci o poza folosind touchscreen-ul, daca ai manusi de exemplu, poti totusi sa fotografiezi ce vrei intr-un mod foarte simplu: apasa pe un buton de volum, oricare ar fi dintre ele.

Fa mai multe poze deodata

Nu esti multumit niciodata de o poza sau incerci sa prinzi un obiect in miscare? Nimic mai simplu! Tine apasat pe butonul de fotografiere si telefonul tau o sa faca o multime de poze una dupa alta. Ulterior poti sa o alegi pe cea care te satisface si sa o salvezi.

Afiseaza ora pentru fiecare mesaj text

Nu trebuie decat sa tragi de bula in care e mesajul spre stanga si vei vedea ora la care ai trimis toate mesajele. Printre alte detalii, e foarte usor sa afli astfel cam cat timp irosesti vorbind prin mesaje.

Foloseste iPhone-ul pe post de nivel

Unul din cele mai neasteptate moduri de a utiliza un telefon ce costa cateva mii de lei este pe post de nivel. Totusi, daca vrei sa asezi un tablou pe perete, de exemplu, un iPhone se poate dovedi o ustensila foarte utila. Aplicatia Busola are mai multe utilizari. Printre acestea se numara si o nivela tocmai buna de folosit pentru asezat un tablou pe perete cat mai perfect.

Fa-ti iPhone-ul sa vorbeasca

Perfecta pentru cazul in care vrei sa faci cateva glume pe seama prietenilor tai, aceasta functie necesita activare din meniul de setari al telefonului. Settings > General > Accessibility > Speak Selection > On. Atat de simplu este. Dupa activarea acestei optiuni poti face ca iPhone-ul tau sa iti citeasca paragrafe de text, chiar si cu unele accente amuzante. Aveti incredere in noi, te va amuza mult timp.

Incepe o propozitie noua mult mai rapid

Cand scrii mesaje este foarte usor sa incepi o propozitie noua. Apasand “Space” de doua ori telefonul adauga automat un punct si un spatiu, tocmai bune sa incepi o alta idee.

Calendar detaliat

Atunci cand esti in calendar, intoarce telefonul landscape si o multitudine de detalii legate de programul tau vor fi accesibile.

Blocheaza focalizarea in camera

Daca nu vrei sa mai fii incurcat de focalizarea automata a camerei care se tot muta de pe un obiect pe altul in cadru, tine apasat pe ecran pana cand sclipeste un patrat galben de doua ori. De retinut: aceasta setare este valabila pentru fiecare fotografie individual si se reseteaza la orice poza noua.

Adauga sufixe web cu o singura apasare

Atunci cand scrii o adresa web, tine apasat pe punct si vei descoperi o fereastra pop-up cu mai multe sufixe: .com, .net, .edu, etc.

Acces rapid la drafturile tale

Vrei sa scrii un email rapid preformatat? Tine apasat pe butonul compose din aplicatia de email si vei regasi o lista cu toate drafturile tale. Foarte utila mai ales dupa ce te obisnuiesti cu acest truc si dupa ce iti pui la punct o serie de drafturi.

Vibratii personalizate

Settings > Sounds > Ringtone > Vibration > Create New Vibration. De aici puteti modifica felul in care vibreaza telefonul cand suna. Mai mult decat atat, puteti aloca un anumit stil de vibratii pentru contactele preferate. In acest fel va puteti da seama cine va suna sau cine va da mesaje numai dupa felul in care vibreaza telefonul.

Scurtaturi personalizate pentru tastatura

In cazul in care aveti unele expresii sau parole pe care le folositi des, puteti introduce aceste expresii intr-un mesaj folosind o scurtatura. Settings > General > Keyboard > Shortcuts > Add

Search

martie, 2024