Trei titluri interesante pentru noiembrie

”Ce mai citim luna asta?” O întrebare care presupune că în toate celelalte luni ai mai tot citit, sau oricum, ai citit tot ce era de citit în noiembrie și acum…ce-ți mai rămâne de citit? Cu rezerva faptului că nu-i om nebun pe lumea asta care să citească infint, azi, trei recomandări de titluri noi, nu pentru că cele vechi au expirat, ci pentru că piața de carte trăiește bine sănătoasă și în România. Atât cât se poate.

Kat Howard, Umbra magiei: Dacă te pasionează fantasy-urile cu magie și lupta dintre bine și rău, volumul lui Kat Howard ar trebui să se afle pe noptiera ta în această lună. New York-ul din zilele noastre are o latură necunoscută oamenilor obișnuiți: Lumea Nevăzută, o societate de magicieni grupați în Case ai căror reprezentanți se luptă pentru supremație într-o competiție neobișnuită. Când apare de nicăieri Sydney, cu puteri nemaivăzute, iar magia tuturor celorlalți își pierde forța, intrigile dintre Case se complică și toată Lumea Nevăzută e cuprinsă de neliniște. Dar Sydney urăște tot ce este legat de magie pentru că, adesea, cere un preț prea dureros.

Face Agnès Martin-Lugand, autoarea bestsellerului Oamenii fericiți citesc și beau cafea, ce face și mai scoate o carte care te poate emoționa și te ține captiv în paginile sale. În Lumina unui nou început, facem cunoștință cu Hortense. La aproape 40 de ani, aceasta trăiește la Paris, are o școală de dans și iubește un bărbat căsătorit. Se amăgește că este fericită până într-o zi, când o accidentare o forțează să se retragă în Provence, pentru odihnă. Va profita de acest răgaz pentru a-și face ordine în viață și pentru a-și revitaliza pasiunea. Lumina unui nou început propune siropul obișnuit al romanelor lui Agnes Martin – Lugand.

 Și un ultim titlu recomandat astăzi, Tu, copilul tău și școala, o temă întotdeauna de actualitate, educația a devenit un câmp minat al politicii și al controverselor. Unul dintre cei mai influenți pedagogi din lume, Sir Ken Robinson a purtat nenumărate conversații cu părinții despre dilemele cu care se confruntă aceștia. O carte care își propune să demonteze mituri și să prezinte controversate opțiuni în privința școlarizării.

Un articol scris de Bianca Ioan

Search

aprilie, 2024