Trei premiere în cinema luna asta

O lună aglomerată de primăvară cu invitații la cinematograf. Martie, numai bun de plimbări prin soare și planuri de petrecere a timpului liber cât mai plăcut. Dacă filmul se află pe lista pasiunilor tale, ai luna aceasta propuneri de neratat.

Un exemplu este ”Touch me not” despre care am mai vorbit aici, care este anunțat de la jumătatea lunii în continuare în programele de cinema. Pentru o scurtă reamintire, ”Touch me not” sau ”Nu mă atinge-mă” este regizat de Adina Pintilie și este o investigare personală a ideii de intimitate, a nevoii umane de contact autentic. Pelicula este prezentată ca fiind ” la granița dintre ficțiune, documentar și artă vizuală, experimentând curajos atât la nivel de conținut cât și de limbaj cinematografic”.

O premieră programată tot pe data de 15 martie este și ” Păsări călătoare” sau ” Pájaros de verano” care prezintă Columbia, anilor ’70, o societate condusă de tradiții și construită în jurul familiei. Rapayet și familia sunt printre primii stăpâni ai traficului de marijuana. Atrași de bani si putere, își abandonează credințele, închinându-se acum lăcomiei și crimei.

O ultimă propunere a lui martie pentru marele ecran al sălilor de cinema este ” The Man Who Killed Don Quixote” adică ”Omul care l-a omorât pe Don Quijote” programat pentru finalul lunii, pe 29 martie. Filmul îl are personaj central pe Toby, un corporatist dezamăgit de viața modernă care e tras într-o lume fantastică a călătoriilor în timp după ce un cizmar spaniol îl crede Sancho Panza. Treptat, tânărul începe să nu mai distingă între vis și realitate.

Un articol de Bianca Ioan

Search

aprilie, 2024