Telescaunul de la Ciric – in revizie tehnica

O veste destul de neplacuta pentru iesenii care au asteptat cu nerabdare deschiderea bazei de agrement de la Ciric: telescaunul a intrat deja in revizie tehnica, dupa doar cateva zile de functionare. Problema tehnica a aparut duminica la amiaza, atunci cand telescaunul s-a blocat peste o ora si mai multe persoane au ramas in aer pana cand instalatia a fost pusa in miscare.  

Reprezentantii Primariei au explicat ca telescaunul va ramane inchis cateva zile. Municipalitatea asteapta ca reprezentantii firmei care se ocupa de mentenanta si ai contractantului care a livrat instalatia sa analizeze problema.  

Edilii nu au anuntat cand vor reporni telescaunul, insa, cel mai probabil, telescaunul va fi pus in functiune dupa data de 10 mai 2013. „La orice sistem de tractiune acei senzori reactioneaza functie de posibilitate apartiei unui defect. Asa incat, noi consideram necesar ca este nevoi sa reactionam cat se poate de repede in masura cresterii sigurantei in exploatare si nu a exploatarii de dragul exploatarii“, a explicat Chirica incidentul de la Ciric.  

Va reamintim ca, incepand cu data de 10 mai, municipalitatea va introduce tarife pentru toate obiectivele de agrement de la Ciric:

  • plimbare cu telescaunul va costa 8 lei de persoana dus-intors sau 5 lei pentru copii;
  • barcile vor fi inchiriate cu suma de 20 de lei pe ora sau 30 de lei in weekend;
  • terenul de minigolf va putea fi inchiriat cu 50 de lei pe zi, pe jucator;
  • gonflabilele vor costa 40 de lei/persoana/ora si 60 lei/persoana/ora.

Telescaunul a fost construit de firma Leitner din Austria. Toata instalatia a costat 6,4 milioane de lei, parte componenta din proiectul european de 10 milioane de euro de la Ciric. Firma care se ocupa de mentenanta este „Acomin“ din Cluj-Napoca.  

Sursa: www.ziaruldeiasi.ro

Search

aprilie, 2024