Surprinde Magia Baloanelor

Cea de-a doua ediție a festivalului „Magia baloanelor – festival al baloanelor cu aer cald” va avea loc la Războieni, în comuna Ion Neculce (Iași), în perioada 19-21 mai 2017 și va fi organizat în parteneriat cu primăria comunei Ion Neculce și Aeroclubul României. 

Estimăm un număr de 10.000 de vizitatori, in conditii meteo favorabile. Anul acesta ne dorim să aducem în jur de 8-10 baloane, atât din țară, cât și din străinătate.  La fel ca si anul trecut, si la aceasta editie vom avea un balon nou, care va zbura in premiera la noi la festival.  Lansările în masă ale baloanelor vor fi programate de două ori pe zi, după ora 6.45 am și după 6.30 pm. În plus, se vor organiza sesiuni de zbor captiv după–amiaza, începând cu ora 6.30 pm, în limita disponibilității, pe principiul „primul venit, primul servit.” Atât zborul liber cât și zborul captiv depind de vreme, iar hotărârea de a zbura se ia pe loc, în urma ședinței tehnice a piloților.

Fiind un festival ofertant din punct de vedere al fotografiilor, am lansat impreuna cu Cinema City si Lex Hobby Store un concurs de fotografie, pe 4 categorii de varsta, iar amatorii sunt incurajati sa participe.

Spectacolul colorat al baloanelor va fi completat de diverse activități atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari: diferite tipuri de ateliere (ațe colorate, facepainting, pictură, desene cu nisip colorat), activități sportive (mini-escalada, tir cu arcul) sau jocuri pentru copii (tobogan gonflabil, trambulina).

Vizitatorii vor putea achiziționa produse  și servicii artizanale (henna, bijuterii, decorațiuni lavanda etc) și își pot potoli setea și foamea cu o varietate de băuturi, gustări și mâncăruri delicioase. Momentele petrecute în cadrul festivalului vor fi presărate, bineînțeles, cu muzică bună, veselie și emoție.

Cu scopul promovarii festivalului Magia baloanelor in randul iesenilor, vom organiza in parcul Copou, (lângă Turnul de Parașutim), in cadrul Festivalului International al Educatiei, un eveniment realizat in parteneriat cu Primaria Municipiului Iasi, Universitatea Al. I. Cuza si Aeroclubul Romaniei: https://www.facebook.com/events/464437963900306/.

Evenimentul va avea loc pe data de 11 mai, incepand cu ora 6 pm si ofera ocazia iesenilor sa vada de aproape un balon cu aer cald, sa afle din ce e facut si cum functioneaza.

Vă mulțumim și vă aşteptăm să admirăm spectacolul lansării în masă a baloanelor cu aer cald, într-un weekend de voie bună la firul ierbii.                                                      

Search

martie, 2024