Spune DA provocării EBEC Challenge Iași

Pe 24 și 25 noiembrie, în Iași, va avea loc o competiție inginerească numită EBEC Challenge Iași, eveniment care se află la prima sa ediție. Cu sprijinul Universității Tehnice “Gheorghe Asachi”, Grupul Local BEST Iași își propune să pună la încercare modul de gândire al studenților, dezvoltat pe parcursul anilor de studiu.

EBEC Challenge Iași este o competiție dedicată studenților de la Universitatea Tehnică, structurată într-o prezentare de proiecte numită Show&Tell și două probe practice, Case Study și Team Design. Este destinată viitorilor ingineri care vor să-și dezvolte sau să-și demonstreze abilitățile și cunoștințele practice dobândite.

Deschiderea Oficială și secțiunea Show&Tell vor avea loc pe 24 noiembrie, la ora 16:00. În cadrul secțiunii Show&Tell, studenții care au dezvoltat singuri sau în echipă, proiecte sau prototipuri, au ocazia să le prezinte în fața profesorilor și a companiilor specializate dar și în fața colegilor, și să primească aprecierile meritate pentru munca depusă.

Secțiunea Case Study constă în rezolvarea unei probleme tehnice sau manageriale,  într-un anumit interval de timp impus, în condiții prestabilite și cu resurse limitate. Este o probă creativă, care necesită spirit de observație și multă ingeniozitate.

Team Design este o probă care cere iscusință și perspicacitate. Studenții vor construi dispozitive funcționale din materiale neconvenționale care respectă anumite cerințe prestabilite. Cunoștințele teoretice constituie un avantaj și este o ocazie potrivită pentru a le pune în practică.

Cele 2 probe vor avea loc pe 25 noiembrie. Câștigătorii vor participa la etapa națională împreună cu cei mai talentați viitori ingineri din toată țara.

Înscrierile pentru secțiunea Show&Tell au loc până pe 11 noiembrie,  pentru  cele 2 probe până pe 17 noiembrie, iar toți studenții de la Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” pot aplica pe www.ebec-challenge.BESTis.ro.

Ediția de anul acesta se desfășoară cu sprijinul: Groupe Renault, Arcelor Mittal, Inspire, Wink, Iași TV Life, Restart, Zero Gravity, FabLab Iași, Green Cola, idei3D, Smallet, Fornetti, Class, Scrijele de mere, Maison du Cafe, cv30, Crilia, Train2Perform.

Search

martie, 2024