Se depun toate eforturile pentru functionarea Aeroportului Iasi!

 Date fiind conditiile meteo din ultimele ore (ninsoare abundenta si vant), precizam ca Aeroportul Iasi este deschis traficului si depune toate eforturile pentru a tine situatia sub control, creand conditii optime pentru operatiunile de zbor.

Curatarea pistei de decolare-aterizare, respectiv a platformei (zona de stationare a aeronavelor) intra in sarcina Aeroportului Iasi. Toate utilajele de deszapezire au fost scoase in teren si au lucrat la foc continuu in cursul noptii. Se lucreaza si astazi pe suprafetele de miscare, chiar daca nu ninge, iar vizibilitatea este buna.

 Pista de la Aeroportul Iasi este curatata in permanenta, conform procedurilor, fiind perfect operationala. In unele cazuri, degivrarea platformei poate fi ingreunata atunci cand aeronavele raman, pentru o vreme, la sol, iar lucrarile de deszapezire continua imediat ce zona este eliberata.

 Mentionam faptul va intarzierile inregistrate in orarul de zbor de astazi au fost cauzate de operatiunile de degivrare a aeronavelor. In conditii de inghet, aeronavele decoleaza abia dupa ce procesul de degivrare este complet, prioritara fiind siguranta pasagerilor si a echipajelor de zbor. Operatiunile de degivrare a aeronavelor sunt efectuate de firme in domeniu contractate de companiile aeriene.

Search

aprilie, 2024