Record dupa record pentru Aeroportul Iasi!

Un nou record la Aeroportul International Iasi:  peste 125.000 de pasageri au calatorit cu avionul in luna august.

Aeroportul Iasi a incheiat luna august cu un trafic de peste 125.600 de pasageri si, pentru a treia oara consecutiv, se depaseste pragul de 100.000 de persoane. Avansul este 278 procente fata de luna august a anului 2016, iar comparativ cu aceeasi luna a anului 2015, cresterea este de 251%. Vorbim, asadar, de cea mai mare crestere de trafic inregistrata vreodata de Aeroportul Iasi, intr-o singura luna.

Cifrele indica, implicit, o evolutie a numarului de calatori de la inceputul anului si pana in prezent. Astfel, numarul celor care au tranzitat aeroportul iesean, in acest interval, a ajuns la 749.785, cu peste 40% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut si cu peste 224% fata de acelasi interval in 2015.

Si la capitolul „miscari aeronave”(aterizari si decolari) in luna august se observa o crestere de aproape 17 procente, comparativ cu aceeasi luna a anului 2016.

 „Evolutia traficului pe Aeroportul Iasi este vizibila de la o luna la alta, si este firesc sa se intample asa, tinand cont ca portofoliul de rute directe s-a imbogatit in aceasta vara. Am deschis rute directe spre Valencia, Florenta, Glasgow si Constanta, iar in acelasi timp a crescut frecventa pe anumite rute deservite de companii diferite, o cerere foarte mare, in acest sezon, fiind pentru cursele in regim charter spre destinatii de vacanta in Grecia si Turcia. Daca de la inceputul anului si pana in prezent, inregistram deja aproximativ 750.000 de pasageri inseamna ca sunt sanse foarte mari ca in octombrie sa depasim, pentru prima oara, pragul de un milion de pasageri. Dinamica de dezvoltare a Aeroportului a ajuns sa fie mai mare decat ne-am asteptat. Spre exemplu, traficul la nivelul anului trecut, de peste 880.000 de calatori, era preconizat pentru 2024. Asa cum am mai spus, odata cu evolutia traficului, se impune dezvoltarea infrastructurii aeroportuare, prin construirea unui nou terminal de pasageri, extinderea pistei de aterizare-decolare si a platformei de parcare a aeronavelor. Investitia este absolut necesara, in conditiile in care operatorii contractuali sunt interesati sa deschida, la Iasi, rute spre noi centre importante din Europa, iar negocierile noastre privind parteneriatul cu o noua companie aeriana au ajuns la un nivel avansat. In plus, pentru orarul de vara de anul viitor au fost anuntate deja curse directe spre EINDHOVEN (Olanda), BILLUND (Danemarca), MALMO (Suedia), DORTMUND (Germania) si SALONIC (Grecia), fiind posibila, pentru prima data, conectarea regiunii noastre cu tari din Europa de Nord. Ne asteptam la o crestere spectaculoasa a traficului de pasageri in 2018, mai ales ca oamenii au cerut insistent legaturi din Iasi, cu astfel de destinatii”, a declarat conducerea Aeroportului International Iasi.         

 De la Aeroportul Iasi se poate calatori, in prezent, spre 24 de destinatii, 19 fiind internationale, cu patru companii diferite ce opereaza zboruri in regim permanent:

 TAROM: Madrid, Munchen (revine din 30 octombrie 2017), Londra (Luton), Torino, Tel Aviv si Bucuresti; BLUE AIR: Paris (Beauvais), Londra (Luton), Roma (Fiumicino), Barcelona, Bruxelles, Koln (Bonn), Torino, Valencia, Glasgow, Florenta, Munchen, Milano (Bergamo), Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Oradea (via Bucuresti) si Constanta; WIZZ AIR: Londra (Luton), Milano (Bergamo), Roma (Ciampino), Venetia (Treviso), Catania, Bologna, Larnaca si Tel Aviv; **Rute NOI, din 2018: EINDHOVEN (Olanda), BILLUND (Danemarca), DORTMUND (Germania), MALMO (Suedia), SALONIC (Grecia) si PARIS Beauvais  AUSTRIAN AIRLINES: Viena.

Search

martie, 2024