Raportează o problemă

sau anuleaza

FEEDBACK

logo

ContactDespre noiOfertaCariereNourasi

Provocarea cu scop caritabil, Amsterdam-Dakar Challenge

Tag-uri: Amsterdam-Dakar Challenge

Articol scris de Admin Iasi

vezi toate

Cei doi tineri care au acceptat provocarea Amsterdam-Dakar Challenge ne-au povestit putin din motivele ce i-au impins sa faca asta (un motiv caritabil):

"Suntem 2 tineri români cu destul de mult simţ practic, adică atunci când ne place ceva foarte mult, nu dăm inapoi. Trăim în București şi resimțim adesea haosul din jur, care ne place şi la care participăm destul de activ. Suntem obișnuiți cu călătoriile lungi și vrem să experimentăm cât mai mult, tocmai de aceea ne-am ales o provocare pe măsură. Pentru noi, Amsterdam-Dakar Challenge reprezintă o experiență unică în viață, în care spiritul de aventură se împletește cu dorința de a reda zâmbetul pe buze unor copii care nu au avut șansa unui trai mai bun.

Nu era nici jumătatea lui decembrie 2012 când am acceptat provocarea Amsterdam-Dakar Challenge. Am pornit de la un simplu cum ar fi să fim primii care străbat 10.000 km, adică 13 țări în 30 de zile la volanul unui Opel Astra Caravan din '97 și să ajutăm la o cauză mai mare decât noi? BAD Rally vine de la București-Amsterdam-Dakar! BAD Rally suntem noi - Alexia şi Mihai, primii români înscriși vreodată în cursa aceasta, ce se ține încă din 2004. Străbatem 2 continente, 13 ţări şi 10.000 de km într-o lună, nu ne gândim la situaţia critică din Mauritania, trăim cea mai tare experienţă a noastră de până acum şi ducem maşina până în Gambia, la Banjul, unde contribuim activ la strângerea de fonduri. La Banjul mașina este licitată, iar banii obținuți sunt donați fundației Challenge For Charity Foundation (CFCF) ce a strâns până în prezent mai mult de 3 milioane de euro și care se ocupă de mai multe proiecte în Africa, ce sunt legate de educație, sănătate, drepturile femeilor și nu numai. Numele competiției a rămas "Amsterdam-Dakar Challenge" însă licitația se desfășoară la Banjul deoarece nu mai este permis importul mașinilor cu o vechime mai mare de 5 ani în Senegal.

Am ales calea dificilă pentru o donație, ar spune unii. Noi spunem că pentru o astfel de cauză avem nevoie să simțim că ne zbatem, că muncim, că trăim cele 30 de zile la intensitatea de care suntem în stare. Vom simți pe pielea noastră cum e să nu ai aer condiționat când mergi prin deșert, cum e să dormi din când în când la cort sau să mănânci zile la rând supă la plic, conserve și covrigei. Să nu uităm nici de zona de câmp minat (între Sahara de Vest și Mauritania) sau de bolile dintre cele mai exotice. În schimb, la final, când oprim motorul în sfârșit vom ști pentru ce am făcut-o.

Pregătirile pentru aventura Amsterdam Dakar Challenge sunt în toi, deja am vopsit BAD-mobilul, l-am echipat cu proiectoare de off-road, am avut și câteva apariții media, însă avem nevoie în continuare de susținere, mai ales financiară. Noi cosiderăm că pentru a ajunge în Gambia și apoi în România teferi, avem nevoie de 5.000 euro în care includem benzina până în Banjul, biletele de avion Banjul-București, mâncare și cazare. Orice sumă contează și ne ajută în aventura noastră. Dacă vă place de noi, este foarte ușor să ne donați, o puteți face de pe pagina “Sustine-ne” de pe site-ul nostru, sau prin Indiegogo."


Link-uri filmulete BAD Rally:

http://www.youtube.com/watch?v=zDbH8zZrqOw

http://www.youtube.com/watch?v=wpdMANkeWdo

Galerie

  • Provocarea cu scop caritabil, Amsterdam-Dakar Challenge poza 0
  • Provocarea cu scop caritabil, Amsterdam-Dakar Challenge poza 1
  • Provocarea cu scop caritabil, Amsterdam-Dakar Challenge poza 2
  • Provocarea cu scop caritabil, Amsterdam-Dakar Challenge poza 3
  • Provocarea cu scop caritabil, Amsterdam-Dakar Challenge poza 4
  • Provocarea cu scop caritabil, Amsterdam-Dakar Challenge poza 5
  • Provocarea cu scop caritabil, Amsterdam-Dakar Challenge poza 6
  • Provocarea cu scop caritabil, Amsterdam-Dakar Challenge poza 7

0 Comentarii

Adauga comentariu

Adaugă comentariu

Copyright © 2004-2011 Inoras.ro  •  Designed by code932.com

www.inoras.ro trafic.ro