Probleme cu semnalul la Iphone?

Apple da Vina pe Qualcomm pentru Semnalul PROST al iPhone

iPhone, dupa cum unii dintre voi stiti deja, nu este unul dintre telefoanele care are cele mai bune performante GSM in momentul de fata, diverse teste confirmand asta in repetate randuri. Problemele vin de la faptul ca Apple a renuntat la modem-urile Qualcomm acum 2 ani, folosind doar cele ale Intel, iar cand in 2018 a incercat sa cumpere iar de la companie, a fost refuzata. Apple e implicata intr-o batalie legala care se “intinde” pe cateva procese deschise in diverse tari de pe glob impotriva Qualcomm, iar din aceasta cauza, cea din urma a refuzat sa vanda modem-uri pentru iPhone XS, iPhone XS Max, si iPhone XR. Acest refuz a avut drept efect o scadere a performantelor GSM in fata celor oferite de catre telefoanele Android.

Qualcomm a refuzat sa vanda modem-uri GSM performante pentru modelele iPhone din 2018 COO-ul Apple, Jeff Williams, a dezvaluit ca Qualcomm a refuzat sa-i vanda companiei sale modem-uri pentru iPhone, asa ca n-au avut de ales, si au folosit iar produsele intel. Apple a platit in trecut 7.5 dolari pentru fiecare modem folosit in iPhone, de 5 ori mai mult decat dorea, dar din lipsa de solutii a acceptat preturile Qualcomm, iar clientii au fost fericiti.

Nemultumita de intelegerea cu Qualcomm, Apple a refuzat sai mai plateasca 7 miliarde de dolari in taxe de licentiere, convingand alte companii sa faca acelasi lucru. De aici au pornit procesele dintre companii, si toate problemele cu performantele GSM ale iPhone, insa niciuna dintre ele nu pare dispusa sa renunte la disputa, si sa revina la colaborarea normala.

Un articol sustinut de GSM ZONE

Search

martie, 2024