Premiere la cinema în februarie

Fiecare lună din calendar aduce în atenția spectatorilor din sălile de cinema o serie de premiere aflate parcă mereu în cursa pentru cel mai bine vândut film. Prezentări atrăgătoare, trailere menite să te facă să cumperi bilet și distribuții care promit măiestrie actoricească. Industria filmului lucrează la foc continuu.

Februarie aduce pe marile ecrane ”How to Train Your Dragon: The Hidden World” care a fost deja prezentat în prima zi din lună. Iubitorii filmelor animate deja au invadat în online cu păreri și păreri despre această a treia parte a seriei produse de DreamWorks Animation. Rămânem în orizontul desenelor animate, filme cu morală pentru copii și părinți, și așteptăm premiera lui ”Lego Movie 2”. Au trecut 5 ani deja de când lucrurile rămăseseră în bună ordine, iar cetăţenii întâmpină acum o nouă amenințare: Lego Duplo, invadatorii din spaţiul cosmic, dezmembrează totul în calea lor mai repede decât s-ar putea reconstrui.

”Girl” tradus pe românește ”Balerina” este o altă premieră din această lună, programată pentru ziua de 15. În regia lui Lukas Dhont, filmul prezintă povestea Larei, o tânără de 15 ani cu o voință puternică și complet dedicată visului de a deveni balerină. Cu sprijinul tatălui ei, se aruncă într-o căutare a absolutului la o școală nouă. Frustrările de adolescent ale Larei și nerăbdarea ei sunt amplificate pe măsură ce realizează că trupul ei nu se mulează atât de ușor pe disciplina strictă a baletului deoarece a fost născută băiat.

Un alt subiect provocator lansat de această dată de la producătorii vizionari James Cameron („Avatar”) și Robert Rodriguez („Sin City”), e vorba despre ”Alita: Îngerul războinic”, Când Alita (Rosa Salazar) se trezește fără să-și amintească cine este, într-o lume din viitor pe care nu o recunoaște, ea este luată de Ido (Christoph Waltz), un medic binevoitor care își dă seama că undeva în acest corp de cyborg abandonat se află inima și sufletul unei tinere cu un trecut extraordinar.

”How to Train Your Dragon: The Hidden World”, ”Lego Movie 2”, ”Girl” și ”Alita: Îngerul războinic” sunt doar câteva dintre titlurile care vor ține afișele în această lună în cinematografe.

Un articol de Bianca Ioan

Search

martie, 2024