Premiere în cinema (mai 2019)

Săptămâna aceasta aduce noi premiere în cinematografele din România. Un scurt preview a ceea ce urmează să vedem pe marile ecrane poate să folosească drept inspirație pentru oricând ești liber după patru, liber cu timp liber de petrecut în sălile de cinema.

Pentru ziua de 10 mai este anunțată vizionarea peliculei ”Brightburn”, sintagmă tradusă pe limba noastră în ”Foc viu” și n-o să credeți după titlu dar filmul e despre extratereștri, mai bine spus despre un singur extraterestru pierdut în lumea noastră încă de când era mic și care nu va putea să treacă peste natura sa..ei bine, extraterestră. Povestea lui ”Brightburn” zice așa: Au fost odată ca niciodată un soț și o soție care nu puteau să aibă copii. Drama lor însă, se transformă în fericire  atunci când un copil aterizează la propriu într-o capsulă în pădurea din apropierea casei lor. Înconjurat cu dragoste, băiatul se simte, totuși, diferit de ceilalți copii, iar la vârsta adolescenței începe să se manifeste ciudat. Semne care par inițial doar bizarerii devin tot mai îngrijorătoare pentru cei apropiați, culminând cu episoade de toată groaza. Finalul poveștii poate fi văzut vineri seară, la cinema.

O altă premieră programată tot pe 10 mai aduce pe marile ecrane păpușile din UglyVille. Animația se intitulează ”Uglydolls ” și promite 87 de minute de culoare, aventură și morală bună. În adorabilul, dar foarte diferitul orășel UglyVille, ciudățenia este celebrată, particularitățile sunt apreciate, iar frumusețea este sărbătorită dincolo de aparențe. Aici, curajoasa Moxy și prietenii ei trăiesc cu bucurie zi de zi, într-un loc unde posibilitățile sunt nelimitate. Neobișnuiții locuitori din UglyVille își mai aruncă uneori privirile către cer, de unde mai apare câte o păpușă unicat, gata să se alăture comunității. Ce se întâmplă aici între prieteni și cum se petrec năzdrăvăniile? Ei bine, animația “Uglydolls: Păpuși în Bucluc” promovează frumusețea interioară și prietenia adevărată. Merită privirile din ochi curioși de spectatori mici sau mari, tot de pe 10 mai în toate sălile de cinema.

Un articol de Bianca Ioan

Search

aprilie, 2024