Life Itself / Asta-i viața

Noiembrie nu se oprește din a ne surprinde cu premiere cinematografice care mai de care. Cum nu l-am mai văzut de mult pe Antonio Banderas merită să ne oprim luna asta la cinema pentru Life Itself.

Life Itself spune o poveste în care viețile mai multor oameni, toate conectate printr-un eveniment unic, se intersectează de-a lungul deceniilor, de pe străzile din New York până în Spania rurală. Firul roșu al acestei povești îmi amintește de Butterfly effect și întreaga teorie care are la bază principiul foarte cunoscut al efectului unei bătăi din aripi a unui oarecare fluture, mișcare ce poate schimba semnificativ situația meteorologică în cu totul cealaltă parte a lumii.

Povestea lui Life Itself  începe cu un cuplu tânăr din New York, care trece de la povestea de dragoste din facultate, la căsătorie și la nașterea primului lor copil. Așa cum viața își rezervă doze mari de neaștepta, răsturnările de situație ale călătoriei lor creează efecte care au ecou peste continente și asupra mai multor vieți.

 Filmul se propune ca fiind o dramă de văzut în serile devreme de toamnă, în care un regizor (care în acest film își asumă și rolul de scenarist), Dan Fogelman, examinează pericolele și recompensele vieții de zi cu zi într-o poveste despre mai multe generații. Life Itself  sărbătorește condiția umană și toate complicațiile sale cu umor, durere și dragoste. Pare-se, nu există o poveste mai mare decât viața în sine. Un moment întâmplător poate modela întreaga existență în moduri pline de semnificații și neimaginate vreodată.

 Recomandarea de azi la Liber după patru, despre un film cu istoria unei familii ce merită povestită, viața unor oameni care depășesc orizontul propriilor trăiri până la a influența destinele unor străini. Life Itself a avut premiera pe 16 noiembrie și poate fi povestea ta, sau a mea, sa a altcuiva.

Un articol scris de Bianca Ioan

Search

martie, 2024