Lansare oficiala FILIT – Festivalul International de Literatura si Traducere Iasi

Muzeul Literaturii Romane din Iasi organizeaza joi, 6 iunie, de la ora 11.00, in Galeriile Pod Pogor, evenimentul de lansare oficiala a Festivalului International de Literatura si Traducere Iasi (FILIT).  

Cu acest prilej, vor fi prezentate, in premiera, detalii legate de prima editie a FILIT – un proiect de anvergura ce va reuni la Iasi in perioada 23-27 octombrie 2013 peste 100 de scriitori straini si romani celebri, traducatori, editori, critici literari, jurnalisti internationali si directori de festivaluri internationale. De asemenea, vor fi anuntate numele catorva dintre scriitorii straini si romani care au acceptat deja invitatia FILIT. Printre acestea se numara si un autor recent premiat cu Nobelul pentru literatura.  

Evenimentul se va bucura de prezenta Presedintelui Consiliului Judetean Iasi, domnul Cristian ADOMNITEI, a Directorului Muzeului Literaturii Romane din Iasi, domnul Dan LUNGU, precum si a numeroase personalitati ale lumii culturale si academice iesene. FILIT va aduce impreuna, la Iasi, autori de prima marime ai lumii si cei mai valorosi autori romani, in dialog cu cititorii.  

Dincolo de intalnirea autorilor cu publicul, Iasul va deveni o scena de dialog pentru scriitori de nationalitati, varste si orientari literare diferite, precum si una destinata contactelor profesionale intre industria editoriala din Romania si cea mondiala.  

Festivalul International de Literatura si Traducere Iasi este un proiect finantat de Consiliului Judetean Iasi prin Muzeul Literaturii Romane Iasi.

Search

aprilie, 2024